неділя, 28 липня 2019 14:12

Цікавий збіг: що відомо про знищення українських літаків у Лівії

 

В аеропорту лівійського Тріполі під час військових сутичок згорів літак Антонов Ан-124 (5A-DKN) "Руслан", що належав лівійській авіакомпанії Libyan Arab Air Cargo.

Це сталося після того, як в "російському пропагандистському блозі" з'явилася інформація про цей літак, пише у Facebook український авіаексперт Віталій Трубніков.

"Цікаве співпадіння, що лише 2 дні тому один з головних зливних бачків роспропаганди, блог Diana _ mihaylova написав, що з літаком все в порядку. Після цього аеропорт накрили "Грдами" і літак згорів", - пише він, натякаючи, що літак був знищений за вказівкою з Росії.

Ан-124 (5A-DKN) випустили 1994 році, а потім продали в Лівію в 2001-му. В останній раз повітряний транспорт піднявся в повітря в 2010 році і з тих пір стояв на смузі лівійського аеродрому. Такий же Ан-124 з номером 5A-DKL цієї ж авіакомпанії знаходиться на складі в Києві.

У Лівії під час ракетного обстрілу знищено два військово-транспортних літаки Іл-76. Загинув українець, який працював там за контрактом.

Зараз ви читаєте новину «Цікавий збіг: що відомо про знищення українських літаків у Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути