неділя, 17 березня 2024 08:18

Чи зможуть рейди російських добровольців повалити режим Путіна - експерт пояснив

Чи зможуть рейди російських добровольців повалити режим Путіна - експерт пояснив
Російські добровольчі загони здійснюють рейд у Бєлгородські та Курській областях. Фото: rbc.ua

Нинішній рейд російських добровольчих підрозділів на територію Курської та Бєлгородської областей може не перерости у похід на Москву.

Однак, дії бійців можуть стати поштовхом для поширення партизанського руху та створити плацдарм для пізнішого наступу на столицю РФ. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан, передає Gazeta.ua.

Він нагадав, що минулого літа саме після подібної акції РДК і легіону "Свобода Росії" ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин насмілився здійснити свій частково успішний похід на Москву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці РДК показали полонених російських військових

"Російські добровольці означили дуже конкретно свою ціль: це антитерористична операція, а путінський режим - це, звичайно ж, терористичний режим, який захопив владу в Росії. От вони повинні знищити власне Путіна і цей терористичний режим", - сказав Кузан.

За його словами, такі акції розхитують режим Володимира Путіна в РФ. Російські добровольці руйнують авторитет господаря Кремля насамперед в очах китайського лідера Сі Цзіньпіна. Вони демонструють, що російський диктатор не може забезпечити безпеку під час проведення виборів. Експерт також прогнозує, що війна пошириться вглиб території Росії завдяки розростанню партизанського руху.

"Ми бачимо, як прямо зараз в різних регіонах здійснюються підпали виборчих урн. Здійснюються окремі акції громадянського спротиву. Більше людей виявляють бажання приєднатися до російських добровольців. Тобто, умовно кажучи, сьогоднішніми ефективними діями російські добровольці готують собі ґрунт для того, щоби пізніше ширшим фронтом повалити путінську владу в Москві", - додав Кузан.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав, що бійці легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу та Сибірського батальйону стають силою й Україна буде їм допомагати.

За словами Буданова, у ГУР є дані, що представники цих рухів будуть робити все, на що їм вистачить сил.

Зараз ви читаєте новину «Чи зможуть рейди російських добровольців повалити режим Путіна - експерт пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути