середа, 12 жовтня 2022 14:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи виїжджали українці за кордон під час масованих обстрілів ‒ прикордонники назвали цифри

Чи виїжджали українці за кордон під час масованих обстрілів ‒ прикордонники назвали цифри
Прикордонники кажуть, що масового виїзду з України у дні масованих обстрілів не було. Фото: gettyimages.com

Під час масованих російських ракетних атак 10–11 жовтня український кордон перетинали по 75 тис. людей за добу в обох напрямках.

Масового виїзду українців за кордон не було. Потік, навпаки, зменшився. Про це у коментарі РБК-Україна розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, із України в ці дні виїхало не більше людей, ніж в'їхало на територію нашої країни. Пасажиропотік в обох напрямках приблизно однаковий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астаф'єва прокоментувала обстріли Києва й емоційно звернулася до окупантів

"За останні два дні, 10–11 жовтня, пасажиропотік на кордоні впав. Немає переваги виїзду над в'їздом під час перетину кордону, тобто немає масового виїзду. Немає черг на кордоні", ‒ наголосив Демченко.

Він каже, що напередодні обстрілів рух на кордоні був інтенсивніший. До 10 жовтня загальний пасажиропотік коливався на рівні 90 тис. осіб за добу в обох напрямках.

Президенти 11 європейських країн у спільній заяві засудили ракетні атаки Росії по українських містах і селах. Вони попередили, що це – "воєнний злочин без терміну давності". Спільну заяву затвердили президенти Болгарії, Чорногорії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Північної Македонії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини.

Російські війська обстріляли 10 жовтня більш як 10 областей України. Внаслідок ударів загинули щонайменше 19 людей, ще 105 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Чи виїжджали українці за кордон під час масованих обстрілів ‒ прикордонники назвали цифри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути