Ексклюзиви
четвер, 09 лютого 2023 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи справді Росія починає новий наступ на сході ‒ у ГУР розповіли

Чи справді Росія починає новий наступ на сході ‒ у ГУР розповіли
На сході України загострилися бойові дії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Говорити, що Росія вже почала новий великий наступ на сході України, не зовсім коректно.

Не варто вживати формулювання "повторний наступ", адже від 24 лютого минулого року Україна живе в режимі широкомасштабної війни, а свій наступ росіяни не припиняли. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передає Gazeta.ua

Водночас він підтвердив загострення бойових дій на сході.

"Те, що ми бачимо зараз загострення на Сході, це продовження тих самих наступальних дій, які тривають від 24 лютого. І це вже рік Росія "за 3 дні бере Київ", – зазначив Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію сколихне бунт, який повалить режим Путіна – ГУР

Він також припустив, що можуть з'являтися вкиди з російського боку щодо того, що війська РФ нібито активізуються на інших напрямках. Однак, такі маніпуляції, ймовірно, будуть запускати для відвертання уваги ЗСУ.

Представник ГУР також розповів, що на території РФ триває мобілізація. Відбувається це попри заяви кремлівської пропаганди про її припинення.

"Вона не припинялася, адже указ не скасовано. Це означає, що окупантів стає більше. Уже понад 300 тисяч росіян на території України. Ще частина готується, проходить навчання, але якщо говорити про якість – то все погано", – наголосив Юсов.

За його словами, найкраще підготовлені російські підрозділи українська армія знищила за рік повномасштабної війни. А нині окупанти намагаються закидати українські війська "гарматним м'ясом". Представник ГУР стверджує, що цю тактику важко назвати ефективною.

Російські окупанти можуть ухвалити рішення про проведення десантної операції на півдні або на півночі України. Ця операція стане самогубною. Про це заявив речник Головного управління воєнної розвідки Андрій Юсов.

Російські загарбники намагаються взяти під контроль усю територію Донецької та Луганської областей. Ворог зосереджує зусилля на ведені наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Намагається атакувати в районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Опитного, Мар'їнки і Вугледара. Про це вранці 9 лютого повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Чи справді Росія починає новий наступ на сході ‒ у ГУР розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути