пʼятниця, 28 жовтня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи перехоплює російська ППО снаряди від HIMARS ‒ дані західних експертів

Чи перехоплює російська ППО снаряди від HIMARS ‒ дані західних експертів
Доказів того, що російські сили коли-небудь перехоплювали боєприпас до HIMARS, немає. Фото: lb.ua

Попри те, що російське командування ледь не щодня повідомляє про перехоплення снарядів до HIMARS, підтверджень цього немає.

Так, напередодні росіяни стверджували, що ЗСУ випустили чотири ракети HIMARS по Херсону. Всі вони нібито були перехоплені російською протиповітряною обороною. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій на 28 жовтня

Але, за даними аналітиків ISW, жодних підтверджень перехоплення не було. Як і не видно підтверджень роботи у той час російської ППО.

"У відкритих джерелах немає доказів того, що російські сили будь-коли перехоплювали боєприпас до HIMARS", ‒ йдеться у повідомленні ISW.

В Україну приїхали чотири додаткові системи HIMARS. Це хороші часи для України і погані для росіян, повідомив міністр оборони Олексій Резніков в Twitter. Він подякував президенту Сполучених Штатів Джо Байдену, міністру оборони Ллойду Остіну і всьому американському народу.

M142 HIMARS – американська реактивна артилерійська система (залежно від снарядів, виконує роль РСЗВ або фронтової тактичної ракетної установки). Призначена для тактики "стріляй-і-тікай".

США пообіцяли Україні 18 високомобільних артилерійських ракетних систем разом із боєприпасами HIMARS. Уточнюють, що передадуть їх протягом кількох років. Закуплять у виробника, а не заберуть з американських складів.

Зараз ви читаєте новину «Чи перехоплює російська ППО снаряди від HIMARS ‒ дані західних експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути