субота, 25 березня 2023 09:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи можуть іноземні пілоти служити в українських Повітряних силах: Ігнат розповів

Чи можуть іноземні пілоти служити в українських Повітряних силах: Ігнат розповів
Іноземні фахівці будуть потрібні, коли Україна отримає західні винищувачі. Фото: slovoidilo.ua

Іноземні громадяни мають право служити в Повітряних силах ЗСУ. Вони можуть бути як пілотами, так і працівниками інженерно-авіаційного складу.

Для цього потрібно мати військово-облікову спеціальність. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення Росії у Повітряні сили зверталися багато людей, які пов'язані з авіацією. Серед них були й іноземці.

"Було дуже багато від людей, пов'язаних з авіацією. Це українці, які працюють за кордоном на різних типах авіаційної техніки. Усі пропонували свою допомогу, щоб стати на захист України. Серед них були й громадяни інших держав", – сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції відповіли, чи тренують українських льотчиків на своїх винищувачах

Він додав, що для України залучення іноземців не є чимось новим. Адже в ЗСУ є іноземні легіони.

"То чому б ні. Якщо є військово-облікова спеціальність як пілот, інженерно-авіаційний склад, то ці люди можуть ставати на цілком законних підставах військовослужбовцями ЗСУ. Громадянин іншої держави, але військовослужбовець ЗСУ. І долучатися на ту чи іншу спеціальність", – зазначив Ігнат.

Поки Україна експлуатує радянську авіаційну техніку, вистачає своїх пілотів. Ситуація зміниться, коли ЗСУ отримають західні літаки, наприклад F-16.

"Якщо у нас з'являться F-16 або інші зразки техніки, то, можливо, з'являться й іноземці. Тому що навіть досвід людей, які мають великий стаж роботи з цією технікою, знадобиться і в плані інструктажу", – наголосив Ігнат.

Один з найкращих американських пілотів підполковник у відставці Ден Гемптон, заявив, що він погодився б захищати небо над Україною. Його ще називають "найсмертоноснішим" пілотом F-16.

Він вважає, що Україна могла б найняти досвідчених пілотів для польотів на сучасних винищувачах.

Зараз ви читаєте новину «Чи можуть іноземні пілоти служити в українських Повітряних силах: Ігнат розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути