Ексклюзиви
понеділок, 24 квітня 2023 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи буде ядерний удар під час звільнення Криму: прогноз Буданова

Чи буде ядерний удар під час звільнення Криму: прогноз Буданова
Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов висловився про звільнення Криму від окупантів. Фото: rbc.ua

Після заходу українських військ у Крим реакція військово-політичного керівництва Росії може бути болісною, але терпимою.

Російська пропаганда може це показати як вимушений крок, розповів в інтерв'ю РБК-Україна начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

За його словами, думки керівництва Росії та простих росіян щодо втрати Криму будуть відрізнятися. При цьому російська пропаганда спробує виправдати поразку так само, як це було під час звільнення Херсона.

"Болісно це визнавати, але треба сказати: їхня пропагандистська машина під час втрати Херсона максимально ефективно себе показала. Вони показали втрату Херсона, а це був найбільший здобуток так званої "спеціальної воєнної операції", просто як буденну справу. Причому вивернули це так, що це в принципі ще й гарна річ була для них", ‒ сказав Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли закінчиться війна: Буданов провів аналогію з футболом

Він переконаний, що російські пропагандисти вже визначалися, як будуть показувати втрату Криму. А українська розвідка поінформована про плани ворога.

"Тобто вони вже все напрацювали. Моделі по тому, як висвічувати новини під час подій у Криму ‒ всі вони вже є, вони нам чудово відомі. Повірте, вони спрацюють на їх суспільство", ‒ наголосив Буданов.

Він також відкидає можливість ядерного удару по території України після звільнення Криму.

"Не буде. Крим ‒ це частина території України, без повернення Криму війна не завершиться. Ніхто її не завершить, як би не хотів", ‒ додав Буданов.

Війна завершиться тоді, коли Україна вийде на кордони 1991 року. Без розв'язання територіальних проблем закінчити війну неможливо. На цьому наголосив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Голова української розвідки Кирило Буданов заявив, що знає, коли закінчиться війна в Україні. За його словами, перемоги слід очікувати у дуже близькому майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Чи буде ядерний удар під час звільнення Криму: прогноз Буданова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути