Ексклюзиви
пʼятниця, 08 квітня 2011 14:35

Четверо українців потрапили в полон до сомалійських піратів

Четверо українців потрапили в полон до сомалійських піратів

Сомалійські пірати захопили в п'ятницю вранці німецький суховантаж Susan, екіпаж якого складається з чотирьох громадян України і шістьох філіппінців, повідомляє командування військово-морської антипіратської операції Євросоюзу "Аталанта".

За даними військових, захоплення судна, зареєстрованого в острівній карибському державі Антигуа і Барбуда, сталося в 360 кілометрах на північний схід від оманського порту Салала. Зараз на борту судна перебувають не менше десяти піратів, пише РИА "Новости".

Інформації про характер вантажу судна немає. Повідомляється, що воно прямувало з індійського Мумбаї до суданського Порт-Судан.

Сомалі не може впоратися з проблемою піратства, так як перестало існувати як єдина держава ще у 1991 році після падіння диктаторського режиму Мохаммеда Сіада Барре, який правив з кінця 1960-х років. Зараз єдиною законною владою в країні міжнародне співтовариство визнає Федеральний уряд Сомалі, проте останній контролює лише частину столиці - міста Могадішо і ряд окраїнних районів розпався держави.

Зараз ви читаєте новину «Четверо українців потрапили в полон до сомалійських піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути