четвер, 30 серпня 2012 14:36

Черкаського педофіла суд відпустив на волю через гарну характеристику на роботі

Черкаського педофіла суд відпустив на волю через гарну характеристику на роботі
Таке рішення суду суперечить Конвенції про захист дітей від сексуальної експлуатації. Фото: tisk.org.ua

На початку вересня відбудеться засідання апеляційного суду у справі черкасця, який підозрюється у розбещенні своєї падчерки.. У липні Придніпровський суд міста визнав його винним у скоєні злочину за статтею ст 156 ч. 2 — розбещення малолітньої особи. За статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років. Педофіла засудили до 5 років.

"Суддя застосував статтю про пом'якшувальні обставини, хоча взагалі-то таке не передбачено: посилався на те, що чоловік не був засуджений раніше і мав хорошу характеристику з місця роботи і від сусідів, - розповідає мати потерпілої. - Нам довго не віддавали вирок, тому довелося апеляцію писати в сліпу. Зі 100 тис. гривень моральної компенсації йому присудили виплатити нам лише 20 тис".

У 2011 році жінка подала до суду на свого співмешканця, з яким перебувала у громадянському шлюбі. Вона звинувачувала чоловіка в тому, що він знущався з її доньки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві вірменин гвалтував 13-річних дівчат протиприродним способом

"18 липня чоловік мав відвести дитину до дитсадка. Увечері я побачила, що донька вдома, в синцях. Дівчинка розказала про все тільки на наступний день. Як він опускав її голову у унітаз і змивав, засував свої пальці на ногах їй у рот так, що порвалася губа. Душив, заставляв сунути пальці в попу й облизувати", - згадує жінка.

З дитям працює психолог. Судово-медична експертиза встановила у дівчинки крововиливи слизової оболонки правої щоки, правої молочної залози, шиї, статевої губи, нижніх кінцівок, правої сідниці.

Чоловік заперечує звинувачення у сексуальних домаганнях 6-річної дівчинки. А побиття вважає методом виховання.

Таке рішення суду суперечить Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, яку Україна ратифікувала в червні, кажуть правозахисники. За цією конвенцією, за сексуальне насильство над дітьми, винного мають карати лише позбавленням волі - без пом'якшень.

Зараз ви читаєте новину «Черкаського педофіла суд відпустив на волю через гарну характеристику на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути