середа, 25 липня 2012 20:35

У Маріуполі пастора-педофіла хочуть посадити на 8 років

У Маріуполі пастора-педофіла хочуть посадити на 8 років
Сьогодні Миколу Іващенка взяли під варту. Фото: uucyc.in

Затриманого в Маріуполі пастора-педофіла можливо вдасться посадити у в'язницю на 8 років. Таке сподівання висловив сьогодні на брифінгу в.о. начальника управління по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми ГУМВС України в Донецькій області Андрій Небитов.

Затриманий 61-річний Микола Іващенко, який іменує себе єпископом, є інвалідом 1-ї групи. Він не має ноги, пересувається в інвалідному кріслі, інсулінозалежний, має кардіостимулятор. Його однодумці по вірі не допускають, що пастор здійснював розпусні дії.

Іващенко був затриманий співробітниками міліції в кабінеті свого пасторського офісу (провулок Високий будинок, 4) близько 17.00 минулої неділі. Коли в пасторський кабінет увірвалися співробітники міліції Іващенко знаходився наодинці з 13-річною дочкою свого помічника Анатолія Ксеніта. Пан Ксеніта сам повідомив про це ЗМІ. Він є пастором церкви "Ісуса Христа" в м. Алушті і категорично заперечує факт сексуальних домагань відносно своєї дочки. За його словами, Микола Іващенко страждає від гонінь, а кримінальна справа не має жодних доказів.

Одновірці Іващенко стверджують, що міліціонери застосовували недозволені методи дізнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі затримали пастора-педофіла

"Обшукавши приміщення будинку без присутності власника, забрали оргтехніку та комп'ютери, приблизно в 19. 00 вивезли неповнолітніх дітей без їхніх батьків або психолога у відділення УБОЗ м. Маріуполя. На дітей чинили психологічний тиск у разі не підписання заздалегідь підготовлених звинувачень на пастора церкви "Ісуса Христа". Дітям погрожували відправкою до психлікарні і висловлювались нецензурною лайкою. Близько 21.00 до них пустили батьків, але продовжували чинити тиск. Одну з дівчат 13-ти років без її згоди і згоди її батьків насильно возили на перевірку до гінеколога. Всіх неповнолітніх дітей з батьками співробітники УБОЗу утримували до 4. 30 ранку наступного дня", - стверджує помічник старшого пастора.

За словами Андрія Небитова, пастора застукали "на гарячому". Матеріали на нього збирали перед цим протягом півтора року. На даний момент доказів достатньо, вважають у міліції.

За неофіційними даними, весь приватний особняк, де відбувалося молодіжне богослужіння (у момент затримання Іващенка) був напханий відеокамерами. Релігійні проповіді підозрюваний проводив не лише для дорослих, а й влаштовував тет-а-тети з дівчатками, використовуючи для цього кімнати другого поверху офісу в центрі міста.

Постраждалих від сексуальних домагань пастора, на думку слідчих, більше 10. Але їхні батьки, як повідомив Небитов, вважають, що таким чином пастор не розбещував, а "накладав Божу мітку" на їх нащадків.

За твердженням правоохоронців, пастор Іващенко має вже три судимості. За мужолозтво і тілесні ушкодження був судимий ще за часів СРСР. А в 2000 році Микола Іващенко (колишній моряк, який сам створив "Церкву повного Євангелія церкви Ісуса Христа" в 1996 році, а потім філії в 4 містах України) був засуджений до 2 років позбавлення волі за розтління своїх юних парафіян. Але тут же був амністований.

Сьогодні за рішенням суду щодо богослужителя обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, повідомляє прес-служба УМВС України в Донецькій області.

Додамо, що за останні кілька років з церкви Іващенка в Маріуполі пішли чимало активістів. Ці люди не стали свого часу писати заяви на колишнього духовного лідера, але говорять про те, що їхні діти були жертвами сексуальних домагань пастора. Нібито він використовував гіпноз і спокушав в тому числі і дорослих парафіянок, коли вони перебували в стані трансу.

У 2004 році сесія Маріупольської міськради схвалила пропозицію одного з депутатів про те, щоб заборонити діяльність цієї неохристиянської церкви за численними скаргами. Скарги надходили і від громадян, чиї родичі "потрапили в секту", і від православних отців, які вказували на агресію з боку Миколи Іващенка. Однак припинити діяльність церкви депутати не змогли.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі пастора-педофіла хочуть посадити на 8 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути