четвер, 31 травня 2012 14:56

Черкаські пожежники, щоб врятувати дітей, залізли у вікно на 4-му поверсі

Черкаські пожежники, щоб врятувати дітей, залізли у вікно на 4-му поверсі
Жінка не могла відкрити двері і перелякалася за своїх маленьких дітей. Фото: globalynews.com

30 травня о 14.10 год. у Золотоноші на Черкащині до еменесників зателефонувала жінка. Повідомила, що не може відкрити двері, а в квартирі на четвертому поверсі залишилися малолітні діти. Одній дитині близько трьох років, іншій лише чотири місяці.

"Ситуація була тривожною ще й через те, що на газовій плиті варилася картопля. За декілька хвилин наша машина була вже на місці. Добре, що на кухні було відкрита кватирка. До цього вікна ми направили висувну драбину. По ній поліз наш водій Геннадій Давидов, бо він по комплекції найменший. В цей час мати з іншої сторони вхідних дверей до квартири, розмовляла зі старшою донькою. Пояснювала, мовляв, через вікно зараз зайде "дядя". Заспокоювала, щоб дитина не злякалася", - повідомив заступник начальника пожежної частини Золотоноші 26-річний Вадим Капля.

Геннадій Давидов дістався кватирки, простягнув руку до ручки і відкрив повністю вікно. Зайшов у квартиру. Пересвідчився, що з дітьми все добре, зайшов на кухню й виключив газ. За цей час вода в каструлі википіла і картопля почала пригоряти. Потім відкрив двері матері.

"Старша дівчинка не плакала. А менша спала у колясці. Жінка розповіла, що з дому вибігла ненадовго за сумкою з продуктами, яку привезли її родичі. Коли повернулася, то двері сама не змогла відкрити. Позвала сусідів і родичів. Але й ті нічого не змогли вдіяти. Тоді вони подзвонили в нашу службу", - розказав МНСник.

 

Зараз ви читаєте новину «Черкаські пожежники, щоб врятувати дітей, залізли у вікно на 4-му поверсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути