Ексклюзиви
середа, 04 вересня 2013 12:35

Чергова серія потужних вибухів у Багдаді: загинуло 67 людей, десятки поранених

Як мінімум 67 людей загинули в результаті серії вибухів і перестрілок на вулицях Багдада. Ще понад 100 отримали поранення, передає Associated Press з посиланням на місцеву владу.

Теракти сталися ввечері, коли на вулицях іракської столиці було багатолюдно. Вибухи прогриміли в 11 районах міста, переважно шиїтських. Хоча один з них був зафіксований біля поліцейської дільниці в кварталі, де більшість населення складають суніти. Традиційно вибухові пристрої були закладені в автомобілі, припарковані біля магазинів, ресторанів і в інших багатолюдних місцях.

Автор: Фото: Reuters
 

 

Автор: Фото: Reuters
 

 

Автор: Фото: Reuters
 

Крім того, поліція виявила в різних районах Багдада тіла чотирьох людей, убитих з вогнепальної зброї. Всі вони отримали поранення в спину.

Автор: Фото: Reuters
 

Поки відповідальність за подію не взяла на себе жодна організація. Проте влада підозрює, що за терактами може стояти "Аль-Каїда". За словами чиновників, автомобільні вибухи і раптові напади на пересічних громадян є характерним почерком цієї організації. Новий спалах насильства в країні вони пов'язують із загостренням ситуації в Сирії, оскільки бойовики "Аль-Каїди" та інших екстремістських сунітських груп воюють на боці повстанців.

Раніше підрозділ "Аль-Каїди" під назвою "Ісламська держава Ірак" взяло на себе відповідальність за вибухи, організовані в Багдаді і деяких інших регіонах Іраку минулого тижня. За їхніми словами, серія вибухів була помстою за страту ув'язнених - сунітів.

У цілому за останні кілька тижнів в Іраку в результаті вибухів загинули кілька сотень людей. Нинішня хвиля терактів стала однією з найбільших за останні п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Чергова серія потужних вибухів у Багдаді: загинуло 67 людей, десятки поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути