вівторок, 03 вересня 2013 23:47

Жертвами серії вибухів в Багдаді стали 50 людей

Жертвами серії вибухів в Багдаді стали 50 людей
Фото: commondreams.org

В результаті серії вибухів в Багдаді 3 серпня загинули не менше 50 людей , повідомляє Agence France -Presse.

У загальній складності ввечері 3 вересня в шиїтських передмістях Багдада вибухнули 11 бомб, в результаті чого загинули 40 людей і постраждали ще близько 100 осіб. Вибухові пристрої були закладені в магазині з морозивом, на ринках і в мечетях . Ще 10 людей загинули в результаті вибухів, які пройшли раніше в той же день.

Відповідальність за напади поки ніхто на себе не взяв. Однак, як відомо, подібні атаки, спрямовані проти шиїтів , зазвичай здійснює "Аль - Каїда".

Тим часом, МЗС Іраку розповсюдив повідомлення , згідно з яким у результаті вибухів загинули всього 9 чоловік . Як пише AFP , міністерство часто призводить сильно занижені оцінки чисельності жертв атак. При цьому дані , які з'являються в ЗМІ , відомство називає вигаданими . Так, у серпні МЗС розкритикував " сфабриковані новини та помилкову статистику".

Днем раніше, 2 вересня, в результаті двох атак на членів сунітського збройного руху "Сахва" загинули 12 осіб.

Рух "Сахва" було організовано після того , як США домовилися з шейхами іракських сунітів про підтримку в боротьбі з " Аль- Каїдою ". З 2008 року угруповання контролюється шиїтським урядом Іраку і отримує зарплату від нього зарплату. У результаті на бійців " Сахва " часто нападають інші суніти , які вважають їх зрадниками .

За останні кілька місяців рівень насильства в Іраку різко зріс , досягнувши максимуму з 2008 року. Суніти , незадоволені своїм становищем релігійної меншини, здійснюють напади на шиїтів, які прийшли до влади після повалення Саддама Хусейна. Напади організовують різні сунітські угруповання, включаючи "Аль- Каїду".

За даними AFP, з початку 2013 року в Іраку загинули не менше 3900 осіб . Тільки в липні жертвами терактів стали понад тисячу осіб. Більшість атак припадає на Багдад .

Зараз ви читаєте новину «Жертвами серії вибухів в Багдаді стали 50 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути