пʼятниця, 05 серпня 2022 16:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Чергова провокація: окупанти вдалися до масових обстрілів по Запорізькій АЕС

Чергова провокація: окупанти вдалися до масових обстрілів по Запорізькій АЕС
Російські окупанти в Енергодарі Запорізької області влаштували чергову провокацію. Фото: t.me/energoatom_ua

Російські окупанти в Енергодарі Запорізької області влаштували чергову провокацію. Ворог сьогодні, 5 серпня, поцілив у бік Запорізької атомної електростанції.

Внаслідок їхнього обстрілу о 14.30 зафіксували три "прильоти" біля промислового майданчику ЗАЕС. Про це повідомив Енергоатом.

Загарбники влучили у високовольтну лінію звя'зку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Енергодара неможлива евакуація – назвали причину

"Незважаючи на провокації рашистів, ЗАЕС продовжує працювати і видавати потужність в енергосистему України через лінії, які працюють. Відповідно до їхньої пропускної спроможності було ухвалене рішення щодо розвантаження та відключення від мережі одного із працюючих енергоблоків Запорізької атомної станції", – йдеться в дописі.

Викидів та скидів радіоактивних речовин не зафіксовано, додали.

Російські терористи затягнули щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброю і вибухівку до машинної зали 1-го енергоблока Запорізької атомної електростанції. Весь арсенал ввезеної важкої техніки з боєкомплектом перебуває поруч з обладнанням, що забезпечує роботу турбогенератора.

Зокрема, близько до головного маслобака, де міститься легкозаймисте масло, яке охолоджує парову турбіну. Там же є вибухонебезпечний водень, який використовується для охолодження генератора.

Після п'яти місяців окупації наміри Росії щодо Запорізької АЕС залишаються неясними. Однак дії окупантів на об'єкті, ймовірно, підірвали безпеку нормальної роботи станції. Про це повідомляє міністерство оборони Великобританії.

Як наголошується в повідомленні, російські сили діють у районах, прилеглих до електростанції. І використовують артилерійські підрозділи, що базуються в цих районах, для обстрілів української території на західному березі Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Чергова провокація: окупанти вдалися до масових обстрілів по Запорізькій АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути