понеділок, 21 жовтня 2013 17:28

"Через знаменитий тунель крали електроенергію з України", - екс-прикордонник

"Через знаменитий тунель крали електроенергію з України", - екс-прикордонник
Фото: ukrinform.ua

Колишній розвідник прикордонної служби в обласному центрі Ужгород на Закарпатті проводить власне розслідування справи про контрабандний тунель.

30 вересня Ужгородський міськсуд виніс вирок: братів-підприємців Василя та Михайла Малешів на три роки позбавили волі з випробувальним терміном два роки. Зараз контрабандисти — на волі.

"Аби розпочати будівництво тунелю, там спеціально поміняли трансформаторну підстанцію. На вулиці були перебої з електроенергією, люди скаржилися. Під цим приводом підстанцію замінили на потужнішу. Якраз у 2006-2007 роках, коли будували тунель, - каже Михайло Темнов. - У матеріалах кримінальної справи написано, що ходив потяг зі 16 вагонами. Але він працював на акумуляторах. Там були прокладені кабелі, які вели на словацьку територію. Навіщо їх прокладати? Видно, крім того займалися контрабандою електроенергії з України. Коли я порушив те питання, усі лічильники в людей чомусь перегоріли. Не можна було встановити споживання електроенергії по цій вулиці за цілий рік. Коли це питання порушив, до мене підходили люди з "Закарпатобленерго". Просили про це не згадувати".

Темнов каже, що крім цигарок через тунель переправляли антикваріат. Заперечує, що переправляли наркотики та нелегалів.

"Їхні паспорти підкинули, аби не йшла мова про щось серйозніше державного значення. Тоді би справа пішла у Генеральну прокуратуру, її треба було залишити тут. З київськими справу було би значно важче залагодити. За нею стоять три чи чотири СБУ-шники", - переконує Темнов.

У липні торік словацькі прикордонники під туалетом знайшли кінець тунелю, яким контрабандисти переправляли цигарки. Початок його виявили на вул. Запорізькій в Ужгороді. Тунелем курсувала вагонетка зі 16 причепами.

Зараз ви читаєте новину «"Через знаменитий тунель крали електроенергію з України", - екс-прикордонник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути