понеділок, 23 травня 2022 19:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Через російські обстріли Донеччина і Луганщина залишилися без газу

Через російські обстріли Донеччина і Луганщина залишилися без газу
Через російські обстріли Донеччина і Луганщина залишилися без газу. Фото: pixabay.com

Внаслідок обстрілів російських окупантів пошкоджено магістральний газопровід, який транспортував газ до міст і сіл Донецької та Луганської областей.

Газопостачання цих областей зупинене, повідомляє Оператор газотранспортної системи України.

"23 травня внаслідок обстрілів пошкоджено магістральний газопровід, який транспортував газ до населених пунктів Донецької та Луганської областей. З 14:00 подача природного газу до цієї ділянки ГТС припинена.

Наразі пошкоджена ділянка газопроводу локалізована, але виконання відновлюваних робіт та поновлення транспортування газу унеможливлене через активні бойові дії. Альтернативні варіанти транспортування газу в регіони відсутні через несанкціоноване втручання в роботу ГТС на території, окупованій російськими військами", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновити Маріуполь найближчим часом нереально - радник мера

Нагадали, що 11 травня фахівці ОГТСУ зафіксували перекриття кранів у районі "КС Новопсков" на магістральному газогоні, що транспортував газ на територію Донеччини та Луганщини.

"Наразі, щоб убезпечити себе, споживачам Донецької та Луганської областей необхідно керуватись рекомендаціями регіональних операторів розподільних мереж", - додали в компанії.

Зазначили, що співробітники ОГТСУ залишаються на території регіонів і знаходяться на постійному контакті з військовими та представниками військово-цивільних адміністрацій, щоб за найпершої нагоди розпочати відновлення пошкодженої газотранспортної інфраструктури.

На Луганщині із 42 підконтрольних Україні міст і сіл - лише один населений пункт з електрикою. 818 трансформаторних підстанцій зруйновано або відключено. Без електроенергії перебувають понад 117 тис. абонентів.

Зараз ви читаєте новину «Через російські обстріли Донеччина і Луганщина залишилися без газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути