вівторок, 17 травня 2022 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад 117 тис. мешканців Луганщини без світла - Гайдай

Понад 117 тис. мешканців Луганщини без світла - Гайдай
На Луганщині із 42 підконтрольних Україні міст і сіл - лише один населений пункт зі світлом. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщині із 42 підконтрольних Україні міст і сіл - лише один населений пункт з електрикою. 818 трансформаторних підстанцій зруйновано або відключено.

Без електроенергії перебувають понад 117 тис. абонентів. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

Він зазначив, що "дещо стабільніша ситуація із газопостачанням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинки палали цілими вулицями: окупанти випалюють Гірську громаду

"Після того, як росіяни влучили у магістральний газопровід поблизу Сіверськодонецька, який відремонтувати вкрай складно, із блакитним паливом залишилися тільки майже 21 тисяча споживачів із п'яти населених пунктів. У двох із них газ є лише в деяких районах.

Водопостачання, нехай із перервами, протягом тривалого періоду залишалося в Сіверськодонецьку, допоки було світло. Більше тижня вода відсутня і там, як і по всій області. 24 тонни води розвезли рятувальники лише 16 травня. Люди тримаються", - повідомив Гайдай.

У Луганській області залишків газу в магістральних трубах вистачить ще на два місяці. Зараз газом забезпечені лише п'ять населених пунктів в області.

Зараз ви читаєте новину «Понад 117 тис. мешканців Луганщини без світла - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути