середа, 20 лютого 2019 08:05

Чекати не збираюся: школяра покинули самого на морозі

Чекати не збираюся: школяра покинули самого на морозі
Завуча львівської школи №98, яка покинула учня на кордоні, звільнили з посади. Фото - То є Львів

Історія про львівського школяра, якого вчителі залишили в мороз одного на кордоні, отримала продовження.

З'ясувалося, що у 10-класника були проблеми із закордонним паспортом. Але чекати його матір з іншим документом завуч відмовилася, повідомляє видання "Твоє місто".

Після того, як розгорівся скандал, завуч виправдовувалася. Перекладала відповідальність спочатку на матір, яка допустила помилку. Потім на прикордонників, якими вона нібито доручила дитину і попросила посадити його на попутну машину до Львова.

Однак прикордонники спростували її слова. Повідомили, що вони не мали поняття, що висадили з автобуса неповнолітнього і залишили без нагляду. Хлопець зміг самостійно дістатися до міста, але сильно замерз і зліг у лікарню.

За даним фактом було проведено службове розслідування. Директор школи отримала догану, а завуч школи була звільнена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водій маршрутки вигнав дитину на мороз

"Ми перевірили факти, які повідомила мати. Керівнику школи Людмилі Зембі зробили догану. А завуча Тетяну Мних звільнили з посади, зараз вона працює вчителем української мови. Далі директор школи має розглянути питання про звільнення вчителя. Ми просто рекомендуємо, так як школи мають кадрову автономію, а директор школи є прямим роботодавцем", - прокоментувала керівник управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

10-класник, який потрапив у таку неприємну історію, видужав і повернувся в школу. Його мама повідомила, що більше нікуди не зверталася і хоче, щоб син спокійно закінчив навчання.

Думки українців щодо цієї історії розділилися. Одні вважають, що винна вчителька, яка перед поїздкою ще до посадки в автобус не перевірила документи у всіх дітей. Інші вважають, що у всьому винна мати, яка переплутала синові документи.

Інцидент зі школярем стався на початку січня. Учні з львівської школи №98 вирушили в автобусний тур в Італію. Але на кордоні з'ясувалося, що одному зі старшокласників мати помилково дала з собою не біометричний паспорт, а звичайний. Як тільки хлопець помітив помилку, він повідомив про це завуча, яка супроводжувала дітей в поїздці. Але вона просто залишила дитину на кордоні.

Зараз ви читаєте новину «Чекати не збираюся: школяра покинули самого на морозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути