Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2023 12:23

"Це добре для нас": у Повітряних силах прокоментували удари по аеродромах Луганська та Бердянська

"Це добре для нас": у Повітряних силах прокоментували удари по аеродромах Луганська та Бердянська
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував ураження вертольотів на аеродромах Луганська та Бердянська. Фото: armyinform.com.ua

Ураження Силами оборони України ворожої техніки у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську є дуже важливим.

Адже загарбники намагаються тримати тактичну авіацію та гелікоптери на аеродромах ближче до лінії фронту для своїх атак. Про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів речник Повітряних Сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, на таких аеродромах базуються вертольоти загарбників, які працюють близько до лінії бойового зіткнення. Вони за допомогою протитанкових керованих ракет можуть уражати військову техніку ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму прогриміли потужні вибухи

Російське військове командування намагається захистити всі важливі для себе об'єкти за допомогою достатньої кількості ППО, проте противнику це "не завжди вдається".

Разом з тим у Повітряних силах поки не називають тип озброєння, яке ЗСУ використали для успішних ударів по аеродромах Луганська та Бердянська. Не каже речник також про те, що саме там було знищено.

"Але зрештою ураження такої техніки як вертольоти противника, які він використовує - Ка-52, Мі-24 - безумовно, що це добре для нас. Тому що вертольоти разом із тактичною авіацією постійно працюють на фронті та на передній лінії", - наголосив Ігнат.

Він також звернув увагу, що в окупантів вертолітна техніка сучасніша, і має сучасніше озброєння.

"Є протитанкові керовані ракети з великою дальністю застосування. Вертольоти працюють постійно власне 10+ кілометрів від лінії бойового зіткнення. Тому ураження такої техніки є цілком важливим для нас", - сказав Ігнат.

Вночі проти 17 жовтня українські війська завдали ударів по аеродромах біля захопленого росіянами Бердянська Запорізької області та під тимчасово окупованим Луганськом.

Там уражено гелікоптери та обладнання аеродромів ворога.

Зараз ви читаєте новину «"Це добре для нас": у Повітряних силах прокоментували удари по аеродромах Луганська та Бердянська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути