субота, 30 листопада 2013 21:20

"Це була справжня бійня" - один із затриманих на Євромайдані

"Це була справжня бійня" - один із затриманих на Євромайдані
Фото: zn.ua

30 листопада близько 4-ї ранку "Беркут" зачистив Євромайдан. Розігнали близько тисячі, затримали 34 людей.

За словами одного із затриманих 22-річного Віталія Кузьменка, він знаходився неподалік вулиці Інститутської.

"Приїхали великі автобуси з повністю екіпірованим "Беркутом". Зачитали нам якийсь лист. Я в цей час стояв на сходах біля стели, то розчув тільки окремі слова, щось на кшталт "Зеленбуд" та "упорядкування території". Щойно дочитали, зразу почали бити і розганяти людей. І це при тому, що Євромайдан згортав свою діяльність. Якраз перед цим спакували і відвезли апаратуру для гучного зв'язку. Залишилась тільки одна машина з апаратурою. З боку протестувальників ніякого спротиву не було, тільки вигукували: "Без провокацій! Без провокацій!". Люди просто стояли. Перший ряд беркутівців бив і висмикував людей, в другому з матюками кричали "На коліна!", "Молчать!". В'язали і відразу вантажили в автозаки. Весь час чули від них погрози та залякування. Били кийками всіх без розбору, дівчат, хлопців, жінок, чоловіків. Це була справжня бійня", - розповів він.

Затриманих відвезли до Шевченківського відділку міліції. Там в автозаках всіх тримали близько 30 хвилин. Поранених ніхто у лікарню не поспішав відвозити.

"Забрали тільки одного чоловіка, що задихався, бо кричав: "Помираю!" Тільки тоді всіх стали по одному заводити в актовий зал відділку. Чоловікові з відкритим переломом ми просто якоюсь тканиною стегно перев'язали, щоб не стік кров'ю. Коли приїхав нардеп Андрій Шевченко, одразу поцікавився, чи не потрібна комусь допомога. Тоді нас оглянули медпрацівники, сказали, що багатьом потрібна госпіталізація. Вже при лікарях писали пояснювальні", - продовжив Кузьменко.

У Віталія перелом руки в районі ліктя та струс мозку.

Зараз ви читаєте новину «"Це була справжня бійня" - один із затриманих на Євромайдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути