пʼятниця, 23 червня 2017 20:23

"Буду боротися до останнього" - перукарі влаштували протест на дорозі
7

Перукарі відстоювали своє місце роботи
Фото: ltava.poltava.ua
Перукарі відстоювали своє місце роботи
Перукарі відстоювали своє місце роботи
Перукарі відстоювали своє місце роботи
Перукарі відстоювали своє місце роботи

Вулицю Великотирнівську в Полтаві перекрили працівники місцевої перукарні. Кажуть про незаконне захоплення їхнього приміщення. За їхніми словами, новий власник незаконно звільнив 12 перукарів.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Жінки зупиняли рух авто і блокували його майже годину до приїзду патрульної поліції. До них приєдналися місцеві активісти. Люди тримали в руках плакат з надписом "Залиште людям роботу".

Акцію влаштували перукарині, аби відстояти свій заклад у теперішнього власника — Олега Іванова. Почалася тяганина за площу перукарні 2014 року. Перукарня працює з 1985 року. Це командитне товариство. 28% власності належить трудовому колективу, 72% - директору. Кілька років тому перша директорка перукарні померла, свою частину залишила братові, який живе в Росії. Працівники хотіли викупити його частину, подали заявку до нотаріуса. Згодом дізналися, що новим власником став невідомий Олег Іванов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Христина Кречківська має найдовше волосся в Україні

Тепер в перукарні вимикають електроенергію та погрожують працівникам.

" Нам уже не дають електроенергію три дні, а ми за все заплатили. Поки є денне світло, то працюємо. Ми так втрачаємо свою роботу. Хай я вже стара, але дівчатка молоді хочуть працювати. Я буду боротися до останнього. Ми хочемо, щоб нам дали можливість нормально працювати у колективі", - говорить 55-річна Наталія Кутова, перукарка, 30 років працює в закладі.

Водії сварилися з перукарками. Великотирнівська - одна з найбільш завантажених транспортом вулиць. Жінки пропустили тільки чоловіка, в якого народжувала дружина у лікарні.

В одному з авто люди розгледіли заступника мера Полтави Віталія Нікіпєлова. Вимагали його вийти до людей і прокоментувати ситуацію.

" Мабуть людям накипіло, але вони порушують закон, бо створюють перешкоди для тисячі полтавців. Люди мають право відстоювати свої права, але законними шляхами. На перший погляд це виходить за рамки здорового глузду", - сказав Нікіпєлов.

"Ці жінки такі ж співвласники перукарні, як і Іванов. Без їхнього погодження не можуть вимикати світло. Ми хочемо, аби громадськість знала про ситуацію і підтримала перукарів", - сказав Едуард Волков, адвокат працівників перукарні.

13 червня в Полтаві працівники перукарні на вул. Великотирнівській заявили про захоплення приміщення. Почалася сварка. На сторону закладу став один з клієнтів. Приїхала поліція. Іванов показав їм витяг з реєстру, сів у свою іномарку і поїхав.

Зараз ви читаєте новину «"Буду боротися до останнього" - перукарі влаштували протест на дорозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути