Ексклюзиви
пʼятниця, 12 квітня 2013 15:45

Будьте обережні. З наступного тижня даішники почнуть штрафувати за вимкнені фари

Будьте обережні. З наступного тижня даішники почнуть штрафувати за вимкнені фари
Фото: obozrevatel.com

З 15 квітня наберуть чинності нові правила дорожнього руху, згідно з якими водії зобов'язані включати денне світло фар за межами населених пунктів в світлий час доби.

Така вимога діє в осінньо-зимовий період - з 1 жовтня до 1 травня. Також у цей період необхідно включати ближнє світло фар з заходом сонця.

Також новими правилами встановлюється штраф за парковку на газонах і вводяться додаткові вимоги до проїзду повз транспортні засоби, які здійснюють перевезення дітей.

Тепер транспортний засіб для висадки та посадки дітей повинен зупинятися з включеним аварійним сигналом, а водії, які наближаються до місця зупинки такого автомобіля, повинні знизити швидкість або зупинитися.

Зміни, які починають діяти з 15 квітня, передбачають пріоритет дорожніх знаків над дорожньою розміткою, а їх видимість повинна бути забезпечена не менш ніж за 100 м, і розміщуватися над проїжджою частиною не вище 6 м. З введенням нових дорожніх знаків буде вводитися і таблиця, на якій буде вказано: "Увага, попереду нові дорожні знаки".

Допустима межа перевищення дозволеної швидкості до 20 км/год залишилася без змін. А серед нових дорожніх знаків з'явився знак, що позначає початок щільної забудови, хоча з 15 квітня вони ще на дорогах не з'являться.

Зараз ви читаєте новину «Будьте обережні. З наступного тижня даішники почнуть штрафувати за вимкнені фари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути