Ексклюзиви
субота, 24 грудня 2022 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка назвала ключову вразливість Росії

Британська розвідка назвала ключову вразливість Росії
За даними британського міноборони, ключовою вразливістю РФ на полі бою залишається дефіцит боєприпасів. Фото: ukrinform.ua

Із жовтня Росія збільшила свої сили в Україні десятками тисяч мобілізованих резервістів.

Таким чином було дещо пом'якшено дефіцит особового складу. Але нестача боєприпасів, швидше за все, залишається ключовим обмежувальним фактором російських наступальних операцій. Про це 24 грудня повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза масованого удару зростає: росіяни вивели ракетоносії у Чорне море

У британській розвідці констатують, що Росія скоротила ракетні удари великої дальності по українській інфраструктурі приблизно до одного разу на тиждень через обмежену доступність крилатих ракет.

"Подібним чином Росія навряд чи збільшила свої запаси артилерійських боєприпасів настільки, щоб забезпечити можливість широкомасштабних наступальних операцій. Вразливість нинішнього оперативного плану Росії полягає в тому, що навіть просто підтримання оборонних операцій уздовж її довгої лінії фронту потребує значних щоденних витрат снарядів і ракет", ‒ йдеться у повідомленні.

Збройні сили України на Донбасі за останню добу мали успіхи під Бахмутом Донецької області, а також просунулись на лінії Сватове – Кремінна на Луганщині. Триває контрнаступ ЗСУ на сході Харківської та заході Луганської областей, свідчать свіжі карти від американського Інституту вивчення війни (ISW).

Підрозділи Сил оборони України відбили минулої доби атаки російських окупантів у районах 10 населених пунктів. Через значні втрати російських військ окупаційна влада продовжує перепрофілювання лікарень Луганської області у госпіталі, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 24 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка назвала ключову вразливість Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути