субота, 20 січня 2024 16:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка проаналізувала ситуацію на лівобережжі Херсонщини: ЗСУ мають певні проблеми

Британська розвідка проаналізувала ситуацію на лівобережжі Херсонщини: ЗСУ мають певні проблеми
Україна зберігає присутність на лівому березі Дніпра і продовжує відбивати російські атаки, незважаючи на проблеми з логістикою. Фото: Генштаб

Україна зберігає присутність на лівому березі Дніпра.

Сили оборони продовжують відбивати російські атаки, незважаючи на проблеми з логістикою. Про це повідомляє розвідка Міністерства оборони Великої Британії у Twitter.

16 січня 2024 року представник Південних сил оборони України зазначив, що матеріально-технічне постачання на лівому березі Дніпра зіткнулося з труднощами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Локальні операції на всій лінії фронту: аналітики розкрили плани РФ

"Дніпровське угруповання військ Росії не домоглося успіху в усіх своїх спробах витіснити українських захисників, незважаючи на те, що майже напевно має значну перевагу в співвідношенні сил на цій осі. Цілком імовірно, що слабка підготовка і координація дій російських військ у цьому районі обмежують їхні наступальні можливості", - заявили в британській розвідці.

Військові зазначили, що змусити Україну відвести свої сили з лівого берега Дніпра залишається пріоритетним оперативним завданням для Росії.

"Цілком імовірно, що Росія продовжить атаки в районі Кринки найближчими тижнями, незважаючи на зростаючі втрати в особовому складі", - ідеться в повідомленні.

Російські загарбники ведуть активні штурмові дії на Куп'янському напрямку та здійснюють інтенсивні обстріли.

Війська РФ дещо просунулися на лінії Куп'янськ-Сватове на південний схід від Куп'янська. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Відео з геолокацією, опубліковане 18 січня, показує, що російські війська просунулися в лісовому масиві на схід від Табаївки, що приблизно за 25 км на південний схід від Куп'янська.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка проаналізувала ситуацію на лівобережжі Херсонщини: ЗСУ мають певні проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути