четвер, 30 листопада 2006 10:30

Британці виявили 60 російських шпигунів у своїй країні

 

Депутат британського парламенту від партії лейбористів Кріс Браянт заявив, що в країні знаходяться від 30 до 60 російських шпигунів. Заява прозвучала на спеціальному засіданні Палати общин, присвяченому відносинам з Росією.

Браянт виступив з критикою в адресу національної служби безпеки MI5, яка, за його словами, дуже зайнята боротьбою з тероризмом і присвячує недостатньо уваги на співробітників іноземних розвідслужб, які знаходяться на території Великої Британії.

Депутат відзначив, що питання про діяльність російських спецслужб стало особливо актуальним після нещодавньої смерті колишнього співробітника ФСБ РФ Олександра Литвиненка.

Литвиненко помер в лондонській лікарні від отруєння: у його аналізах виявили токсичну радіоактивну речовину полоній-210. Сліди радіації також виявили в декількох місцях Лондона, де раніше знаходився Литвиненко. У передсмертній записці він звинуватив у своїй загибелі російські спецслужби і особисто президента РФ Володимира Путіна.

Тим часом експерти вважають цифри, наведені депутатом, завищеними. Пол Уїлкінсон, який очолює центр дослідження тероризму шотландського університету Сент-Ендрюс, відзначив, що така кількість шпигунів була б доречнішою в країні більшого розміру і впливу, такій, наприклад, як США, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британці виявили 60 російських шпигунів у своїй країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути