середа, 14 грудня 2011 13:01

Браконьєри розстріляли охорону Рівненського заповідника

Браконьєри розстріляли охорону Рівненського заповідника

Два лісники отримали важкі вогнепальні поранення після конфлікту з браконьєрами за селом Вежиця у Рокитнівському районі Рівненищини. Учора по обіді група чоловіків незаконно полювала на території Рівненського заповідника. Близько 13.30 їх запримітила лісова охорона, яка саме вийшла на рейд.

Лісівники почули гавкіт у заповідній зоні Старосільського лісництва і пішли на звук. Біля вогнища на галявині грілося п'ятеро озброєних мисливців. Побачивши візитерів, чоловіки дістали рушниці.

"44-річний майстер Микита Францевич представився і попросив їх забиратися геть, а браконьєри почали погрожувати. Тоді лісівник дістав пістолет з гумовими кулями і ще раз попросив піти. Один з мисливців схопив рушницю і почав стріляти людям по ногах. Поцілив Микиті Петровичу у пах," - розповів перший заступник начальника управління лісового та мисливського господарства області Сергій Івашинюта. – "Спільники кинулися тікати. Наші колеги погналися за ними. Дорогою втікачі обернулися і зробили ще один постріл картеччю – поранили у груди 38-річного Сергія Кириловича, інженера охорони лісу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Поліссі розстріляли голову місцевих мисливців

Браконьєрам вдалося втекти. А лісівники кинулися перев'язувати поранених колег, викликали "швидку допомогу".

Нині обоє поранених перебувають у районній лікарні, де їх оперують і дістають з ран дробинки. Лікарі кажуть, поранення небезпечні і пацієнтів поки не можна перевозити до Рівного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25 тисяч доларів коштує дельфін на чорному ринку

Навздогін браконьєрам виїхала слідчо-оперативна група. Шукають озброєних втікачів по гарячих слідах. Поки вдалося затримати лише двох – 51-річного та 23-річного жителів села Переходичі цього ж району.

Обоє потерпілих одружені. У Сергія Кириловича двоє дітей, у Микити Францевича – семеро.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєри розстріляли охорону Рівненського заповідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути