середа, 18 березня 2020 09:54

Боялась принести коронавірус додому: із Радомишльської лікарні звільнили санітарку

Боялась принести коронавірус додому: із Радомишльської лікарні звільнили санітарку
Із Радомишльської ЦРЛ на Житомирщині звільнили санітарку Наталію Гриценко. Вона відмовилася без захисного комбінезону прибирати в палаті, в якій лежала заражена коронавірусом 71-річна жінка. Фото: censor.net.ua

Із Радомишльської центральної районної лікарні на Житомирщині звільнили санітарку. Наталія Гриценко відмовилася без захисного комбінезону прибирати в палаті, в якій лежала заражена коронавірусом 71-річна жінка.

Жінка розповіла, що боялася принести коронавірус додому, тому що у неї дитина з інвалідністю.

"Мають бути комбінезони, ми повинні бути захищені. А мені – "іди мий і тихенько йди додому". Я відмовилася. Було три захисні костюми, все. Нас було п'ятеро. І вони мене змушують. Не дай бог, я дитині принесу", - розповіла Гриценко, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паніки нема, але дехто виїхав: показали, як живе місто, де є перша жертва коронавірусу

Персонал лікарні каже, що не вистачає дезінфікуючих засобів, захисних костюмів і масок. Медики, переважно молодший персонал, ідуть у відпустки, щоб не контактувати з хворими.
Районна влада підтверджує, що в лікарні мало захисних засобів. Гроші є, кажуть чиновники, але купити засоби ніде - їх немає в продажу.

"Ми не можемо і не знаємо, де придбати. Тому ситуація патова", - пояснив депутат Житомирської облради Микола Григоренко. Це підтверджує і голова Радомишльської РДА Віктор Пулковський.

13 березня на Житомирщині від ускладнень коронавірусу померла 71-річна мешканка Радомишля. Жінка нещодавно повернулася з Польщі, де, ймовірно, підхопила недугу. Після повернення не самоізолювалася. Про погане самопочуття лікарям повідомила не одразу. До лікарні потрапила уже у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Боялась принести коронавірус додому: із Радомишльської лікарні звільнили санітарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути