середа, 03 червня 2015 16:56

Бойовики почали новий штурм Мар'їнки, місто у вогні - штаб АТО

Бойовики почали новий штурм Мар'їнки, місто у вогні - штаб АТО
Бої тривають з 4:00 ранку. Фото: texty.org.ua

Місто Мар'їнка в Донецькій області, яке в ніч на середу піддалася масованому обстрілу з боку бойовиків, досі у вогні, противник почали новий штурм позицій сил АТО.

Про це повідомив керівник прес-центру штабу АТО Олександр Поронюк.

"Ситуація почала загострюватися цієї ночі, противник почав обстрілювати наші позиції з використанням реактивних систем залпового вогню. Під обстріл також потрапили Піски, Водяне. В результаті цих обстрілів Мар'їнка досі охоплена вогнем. Хвилин 20 тому в районі Мар'їнки і Красногоровки йшов штурм НВФ позицій ВС України", - сказав він в середу вдень.

Крім того він сказав, що Україна в рамках Спільного центру з контролю і координації зажадала від російської сторони вплинути на незаконні збройні формування з тим, щоб вони припинили вогонь.

"Враховуючи те, що згідно Мінським домовленостям українська сторона відвела важке озброєння на певний (ними - ред.) Відстань, ми розцінюємо це, як провокацію і цинічне нехтування усіма домовленостями. Про це заявив глава української сторони в Центрі з контролю і координації Андрій Таран. Українська сторона в рамках роботи Центру звернулася до російської сторони з вимогою, щоб вона вплинула на НВФ в питанні припинення вогню", - сказав Поронюк.

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що ЗСУ змушені були повернути з тилу відведену згідно з Мінськими угодами артилерію і застосувати її. Приводом для цього став широкомасштабний наступ бойовиків поблизу Мар'їнки.

В Мережі вже також з'явилися перші фото і відео боїв у Мар'їнці.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики почали новий штурм Мар'їнки, місто у вогні - штаб АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути