Ексклюзиви
вівторок, 24 березня 2020 07:48

Близько 500 людей контактували з інфікованим COVID-19 священником

Близько 500 людей контактували з інфікованим COVID-19 священником
У Заліщиках рятувальники дезинфікували Українську Греко-Католицьку церкви Пресвятого Серця Христового, в якій правив інфікований коронавірусом настоятель. Фото: tr.dsns.gov.ua

Священника із Тернопільщини, в якого виявили коронавірус, звати Олег Винников.

Протягом він тижня контактував із 500 людьми. Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляють "Факти" на ICTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самоізоляцію українців перевірятимуть за допомогою мобільних операторів

"Він правив службу, ходив на похорони. Його звати Олег Винников. Я спеціально назвав ім'я, аби всі, хто з ним контактував, звернулися до лікарів", – заявив Геращенко.

Слід зазначити, що у Тернопільській області підтвердили другий випадок зараження коронавірусом. Інфікований чоловік був на похороні разом зі священником. Цей факт свідчить про одномоментне зараження та наявність спільного джерела інфекції.

Перша людина, яка захворіла на коронавірус на Тернопільщині – 57-річний священник греко-католицької церкви із Заліщиків. Він не виїжджав за кордон і навіть за межі області. У нього велика родина і занедужав він ще більше тижня тому. За цей час встиг провести щонайменше 5 богослужінь, відбути 2 похорони, сходив на нараду у райдержадміністрацію. Його дружина ходила на роботу у Пенсійний фонд.

Зараз ви читаєте новину «Близько 500 людей контактували з інфікованим COVID-19 священником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути