Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2022 13:24

Бізнес на кістках: чиновників ритуальної служби викрили на масштабній корупції
10

У Дніпрі на масштабній корупції викрили чиновників, які без хабаря не давали дозвіл на поховання. Щомісяця організатори оборудки одержували "прибуток" приблизно у 7 млн грн.

Чиновники комунального підприємства "Міська ритуальна служба" Дніпровської міськради вимагали хабарі за виділення місць для поховання на міських кладовищах. Навіть у період воєнного стану, повідомила Служба безпеки України 17 жовтня.

"Затримали 10 посадовців – це майже весь керівний склад комунального підприємства. Керівництво установи налагодило незаконний механізм отримання грошей із громадян за надання ритуальних послуг. Отримавши хабарі, учасники схеми гарантували людям сприяння у виділенні місць для поховання близьких", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До $7 тис. за втечу: ліквідували одразу чотири канали виїзду ухилянтів

СБУ викрила на масштабній корупції чиновників у Дніпрі
Фото: ssu.gov.ua
СБУ викрила на масштабній корупції чиновників у Дніпрі
СБУ викрила на масштабній корупції чиновників у Дніпрі
СБУ викрила на масштабній корупції чиновників у Дніпрі
СБУ викрила на масштабній корупції чиновників у Дніпрі

Попри офіційний платіж у розмірі 3,5 тис. грн, чиновники вимагали від 10 до 50 тис. грн за одне поховання. "Такса" залежала від локації кладовища та безпосередньо місця захоронення.

У разі відмови родичів померлого платити "данину", посадовці створювали штучні бюрократичні перешкоди для поховання близької людини.

Наразі всім учасникам злочину обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Державне бюро розслідувань в середині серпня розкрило масштабну корупційну схему в Запорізькій області. Чиновники вимагали гроші від бажаючих виїхати на окуповані території, "такса" стартувала від $800.

30 серпня СБУ та НАБУ провели в Запоріжжі обшуки у місцевих топчиновників у справі про розкрадання гуманітарної допомоги. Виявили багато цікавого, зокрема гроші, кокаїн та незареєстровану зброю.

У Європейському Союзі відзначили високий прогрес України в боротьбі з корупцією, а також в імплементації судової реформи.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес на кістках: чиновників ритуальної служби викрили на масштабній корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути