четвер, 17 січня 2013 13:56

Бізнес Діда Хасана був зав'язаний на постачанні зброї курдам - ЗМІ

Бізнес Діда Хасана був зав'язаний на постачанні зброї курдам - ЗМІ
Аслан Усоян. Фото: izvestia.ru

Учора в Москві був убитий відомий кримінальний авторитет Дід Хасан, він же Аслан Усоян.

Аслан Усоян - був одним з босів кавказької мафії. Його вбили біля входу у його улюблений азербайджанський ресторан. Замах вдався, незважаючи на те, що Дід Хасан, як завжди, був з охороною. Одна куля влучила у жінку, яка опинилася на лінії стрільби снайпера. Він використовував автомат з глушником "Вал", пише ЛігаБізнесІнформ, посилаючись на матеріал у Corriere della Sera.

За даними деяких джерел видання, Усоян був постачальником зброї для курдського руху у Туреччині.

"Якщо курдам були потрібні автомати або гранатомети, вони зверталися до нього. Якщо у них була готівка або наркотики, він виконував замовлення. Через гроші, але й з причини певної етнічної близькості, - йдеться в статті. - Усоян народився у Тбілісі і належав до місцевої курдської громаді, хоча, по суті, його цікавив тільки бізнес. Якщо версія зі зброєю підтвердитися, можна буде говорити про другий теракт проти осіб, пов'язаних з курдської ідеєю. Кілька днів тому у Парижі були вбиті три активістки РПК, серед яких - співзасновниця руху Сакіне Канзіс. Грубе і загадкове вбивство, бути може, сплановане з метою припинення мирних переговорів з Туреччиною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська поліція взяла під охорону морг з тілом Діда Хасана

У 2010 році на Діда Хасана вже робили замах, він отримав кулю в живіт. Тоді експерти припускали, що напад був пов'язаний з боротьбою за будівництво олімпійських об'єктів у Сочі - зокрема, з іншим кавказцем, Таріелом Оніані, главою іншого угруповання.

"Після розвалу СРСР Усоян перетворився з провінційного злодія у впливового хрещеного батька. Почавши з операцій з наркотиками, він перейшов на зброю — перший товар для тих, хто живе і діє на Кавказі. А цей ринок не дуже далекий від курдської війни, - продовжує автор. - Говорять про те, що Усоян зробив багато грошей на цьому бізнесі, але потім бос від автоматів перейшов до видобутку копалин. Його інтереси вступили у конфлікт з інтересами вірменської "сім'ї" у Східній Європі. Даний факт привернув увагу американців. На думку деяких експертів, банда Усояна входить до складу загадкового "Братського кола" - бандитської мережі, яку США внесли у свій сірий список. Тепер вони можуть викреслити з нього Діда і зайнятися його "онуками", живими і смертельно небезпечними".

Зараз ви читаєте новину «Бізнес Діда Хасана був зав'язаний на постачанні зброї курдам - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути