пʼятниця, 06 травня 2022 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Біля Зміїного горить російський фрегат - ЗМІ

Біля Зміїного горить російський фрегат - ЗМІ
На борту російського фрегата стався вибух з подальшим горінням. Фото: dumskaya.net

В районі острова Зміїний горить російський фрегат.

Ракетами "Нептун" підбито фрегат "Адмирал Макаров", стверджує народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram. Інших підтверджень наразі немає.

"Вибух з подальшим горінням стався на борту російського фрегата проєкту 11356-Р типу "Буревісник", який перебуває поблизу острова Зміїний. Що стало причиною нештатної ситуації в окупантів, а також який з трьох фрегатів даного типу, наявних у складі Чорноморського флоту РФ, отримав пошкодження - поки що не ясно", - пише видання "Думская".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищити російський крейсер "Москва" Україні допомогли розвіддані США - ЗМІ

Над цим районом акваторії Чорного моря зараз кружляє ворожа авіація, на допомогу кораблю з тимчасово окупованого Криму вийшли рятувальні судна.

Інформація про вибух на кораблі з'явилася в соцмережах ще учора увечері. Сьогодні надійшло підтвердження, що такий інцидент дійсно стався. Обставини чергової невдачі російського флоту з'ясовуються.

"Адмірал Макаров" ввели в експлуатацію 2017 року. Він був оснащений сучасними засобами ППО і озброєний крилатими ракетами "Калібр". За попередньою інформацією, фрегат не зміг ухилитися від української протикорабельної ракети "Нептун". Корабель сильно пошкоджений, але залишається на плаву.

Російські окупанти втратили прикордонний сторожовий корабель "Расул Гамзатов", проєкту 22 460. Судно було пошкоджене 25 квітня і не може нести службу. Корабель належав береговій охороні прикордонної служби ФСБ Росії.

Новітній сторожовик морського флоту РФ не розминувся з буксиром при переході по Волго-Донському каналу з Каспійського моря в Азовське. Він увійшов у стрій наприкінці листопада 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Біля Зміїного горить російський фрегат - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути