понеділок, 16 січня 2017 17:25

Біля стели бійців АТО познущались над прапором України

Біля стели бійців АТО познущались над прапором України
facebook.com/vladimir.bliznyuk/posts

У Кривому Розі невідомі намагалися спалити прапор України. Поліція та СБУ розшукує вандалів.

Про це повідомляє учасник АТО Володимир Близнюк на своїй сторінці в Фейсбук.

"У Кривому Розі стався черговий інцидент з проявом антиукраїнських настроїв. На 95-му кварталі біля стели Героям Небесної сотні невідомі пошкодили державний прапор України. А також переломили табличку з написом "Героям Слава!". Знайомий АТОшніка їхав повз стелу із фотографіями полеглих хлопців. Помітив зірвані таблички. Прапор - пропалений та лежить на землі. Правоохоронці великої активності не виказують. Хоча біля стенду є дві камери спостереження. Вони мають право вилучити та переглянути відеозаписи", - розповів демобілізований боєць 17-ї танкової бригади Володимир Близнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бурштинова війна": у кривавій перестрілці багато поранених

Патрульні виїхали на місце злочину. Однак справу до реєстру досудових розслідувань не внесли. Сестра одного із загиблих в зоні АТО місцевого бійця Іллі Гайдука Уляна написала до СБУ заяву, що в Кривому Розі подібні інциденти відбуваються постійно. Однак належно не розслідуються. Активісти обіцяють замінити прапор. Табличку - відремонтувати. Для жителів міста та українських військових, стела має важливе значення. Напередодні, було зняте випадкове відео, як кремезний чоловік у камуфляжі стоїть на колінах і плаче.

На Сумщині невідомі пошкодили пам'ятник Небесній Сотні та Героям АТО. Вандали розбили скло з фотографіями героїв на символічній барикаді. Зловмисників розшукують.

Зараз ви читаєте новину «Біля стели бійців АТО познущались над прапором України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути