пʼятниця, 26 липня 2013 19:42

Біля "Мистецького Арсеналу" затримали протестувальників проти святкування дня Хрещення Русі
7

Фото: Фото: Наталя Шестопал

Участників мітингу біля арсеналу запакували у автозак. Міліція кинула до автозаку учасників акції протесту біля "Мистецького Арсеналу" у Києві. Люди виступили проти святкування Хрещення Русі. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Громадські активісти встигли розгорнути плакат з гаслом "Церкві і державі жити окремо, а померти разом", на іншому плакаті учасники зобразили священника з мішком грошей. Протестувальники проводили акцію близько трьох хвилин.

"Я виступаю проти зростання однієї певної релігії. Державним інститутом і використанням та розтринькуванням грошей платників податків таким чином. Нове велике духовне свято є черговим приводом відмити велику суму грошей" - розповіла учасниця акції Анастія Живкова.

Протестуючі встигли вигукнути гасла: "Геть міліцейській державі", "Немає ні бога, ні пана, ні нації, ні кордонів".

Наразі біля "Мистецького арсеналу" повно міліцї та авто. Багато людей сходяться на релігійну виставку та молебень московського патріарха Кирила, який має відбутися о 21 годині. На проході до Лаври міліція перевіряє сумки вірян, які крім того проходять через металошукач.

Зараз ви читаєте новину «Біля "Мистецького Арсеналу" затримали протестувальників проти святкування дня Хрещення Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути