вівторок, 10 січня 2012 21:19

Біля берегів Індонезії стався землетрус, оголошено загрозу цунамі

Біля берегів Індонезії стався землетрус, оголошено загрозу цунамі

Потужний землетрус магнітудою 7,3 стався в ніч на середу біля берегів Індонезії, йдеться в повідомленні на сайті Геологічної служби США (USGS).

За даними сейсмологів, епіцентр землетрусу, що стався о 12.37 середи за місцевим часом, розташовувався в 423 кілометрах на північний захід від міста Банда Ачех на острові Суматра на глибині всього 29,1 кілометра.

За даними агентства Рейтер, влада Індонезії оголосили загрозу виникнення цунамі.

Нагадаємо, в 2004 році підводний землетрус в Індійському океані спричинив цунамі, яке було визнано найбільш смертоносним стихійним лихом в сучасній історії. Магнітуда землетрусу склала, за різними оцінками, від 9,1 до 9,3. Це друге або третє за силою землетрус за всю історію спостереження. Епіцентр землетрусу знаходився в Індійському океані, на північ від острова Сімьолуе, розташованого біля північно-західного берега острова Суматри (Індонезія). Цунамі досягло берегів Індонезії, Шрі-Ланки, півдня Індії, Таїланду та інших країн. Висота хвиль перевищувала 15 метрів. За даними Геологічної служби США (USGS), число загиблих - 227 898 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Індонезії стався землетрус, оголошено загрозу цунамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути