середа, 10 жовтня 2018 14:34

Більше не секрет: відомо, скільки насправді тонн боєприпасів було на 6 арсеналі

Більше не секрет: відомо, скільки насправді тонн боєприпасів було на 6 арсеналі
10 жовтня на території арсеналу поблизу Ічні триває гасіння пожежі та детонація боєприпасів. Фото - РБК

До початку вибухів на 6 арсеналі Міноборони біля Ічні на Чернігівщині перебувало 69,5 тис. т боєприпасів. Із них понад 40 тис. т - придатних до застосування. Про це сказав міністр оборони Степан Полторак на засіданні уряду.

"На момент події на сховищі перебувало 69,5 тис. тонн боєприпасів. Із них боєготових, здатних до застосування, було 43 тис.і тонн. Решта 18 тис. тонн - це були елементи боєприпасів і комплектуючих до боєприпасів. Решта, це більш ніж 8 тонн - боєприпаси, які не стоять на озброєнні ЗСУ. Такі, як потужні міни від "Тюльпана", якого немає на озброєнні, і які підлягали утилізації", - уточнив Полторак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, скільки часу потрібно на розмінування біля Ічні

Напередодні ДСНС повідомила, що на військовому складі може перебувати до 88 тис. т боєприпасів. У Міноборони точної цифри не назвали, посилаючись на секретність інформації.

10 жовтня на території арсеналу поблизу Ічні триває гасіння пожежі та детонація боєприпасів. Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано. До гасіння залучили 2 інженерні машини розгородження, 4 пожежні танки Збройних сил України та 2 літаки Ан-32П ДСНС. Авіація провела повітряну розвідку технічної території арсеналу та здійснила 7 скидів води (56 т).

Зараз ви читаєте новину «Більше не секрет: відомо, скільки насправді тонн боєприпасів було на 6 арсеналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути