Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2018 14:16

Повідомили, скільки часу потрібно на розмінування поблизу Ічні

Повідомили, скільки часу потрібно на розмінування поблизу Ічні
Уже понад добу детонують боєприпаси на військовому арсеналі поблизу Ічні на Чернігівщині. На місці працюють понад тисячу рятувальників та військових. Фото - npu.gov.ua

Державна служба з надзвичайних ситуацій планує розмінувати територію навколо складів боєприпасів біля Ічні у Чернігівській області до 15 грудня. Про це на засіданні уряду 10 жовтня повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін.

"Розроблено план очищення 16-кілометрової зони від вибухонебезпечних предметів. Відповідно до плану, очищення 79 тис. га території піротехнічними підрозділами ДСНС планується завершити до 15 грудня 2018-го", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людей розбирали по домівках, як гарячі пиріжки" – розповіли про допомогу евакуйованим з-під Ічні

Вибухи та пожежа на військових складах поблизу Ічні почалися під ранок 9 жовтня. Вогонь перекинувся на сховища боєприпасів. Щосекунди розривалося по 2-3 снаряди. Із прилеглих населених пунктів екстрено вивозили людей. Автошляхи перекрили для усіх видів транспорту. Обмежили повітряний простір у радіусі 30 км. Станом на ранок 10 жовтня лунають поодинокі вибухи. Рятувальники загасили менше третини території пожежі.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, скільки часу потрібно на розмінування поблизу Ічні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути