Ексклюзиви
пʼятниця, 27 січня 2012 16:05

Білоруський терорист не захотів просити помилування у Лукашенка

Білоруський терорист не захотів просити помилування у Лукашенка

Один із засуджених до смертної кари за організацію вибуху в мінському метро відмовився подавати прохання про помилування.

Як повідомив генпрокурор Олександр Конюк, 25-річний Дмитро Коновалов, якого засуджено до страти за безпосередню організацію вибуху, визнав свій вирок законним.

"У присутності членів спеціально створеної комісії він відмовився від подачі прохання про помилування і визнав вирок щодо себе законним,.. враховуючи виняткову ситуацію, після закінчення десятиденного терміну комісія ще раз йому нагадала про те, що він має право це зробити, але він відмовився", - сказав Конюк.

Владислав Ковальов, також засуджений до смерті за пособництво, вже подав прохання про помилування. Мати Ковальова, Любов, неодноразово називала звинувачення сфальсифікованими.

А у грудні Дмитро Коновалов не став подавати президенту Білорусі прохання про помилування.

Коновалова і Ковальова заарештували через три дні після вибуху в метро. Крім вибуху в метро їм висунули обвинувачення в організації вибуху в Мінську в День незалежності 2008 року, внаслідок якого були поранені десятки людей, а також кількох вибухів у Вітебську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КДБ Білорусії три роки стежив за терористом

Згідно з бєларуським законодавством право помилувати засуджених до смерті може президент країни, замінивши смертний вирок більш м'яким покаранням.

За інформацією місцевих ЗМІ, за 17 років правління Лукашенко тільки одного разу помилував засудженого до смертної кари, замінивши її на 20 років в'язниці.

Вимога прокурора смертної кари для обох обвинувачених викликала неоднозначну реакцію у бєларуському суспільстві: за даними проведеного в травні незалежного соцопитування, в офіційну версію вірить близько 30 відсотків бєларусів, а не вірить - більш як половина.

Зараз ви читаєте новину «Білоруський терорист не захотів просити помилування у Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути