четвер, 15 грудня 2022 14:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Білоруські війська повертаються від українського кордону після "раптової перевірки"
3

У Білорусі війська, які брали участь у "раптовій перевірці" бойової готовності, повертаються назад у місце постійної дислокації.

Йдеться, зокрема, про 38 десантно-штурмову бригаду, яку перед цим перекидали ближче до кордону з Україною. Про це повідомило у Telegram білоруське міноборони.

"Військовослужбовці 38-ї Брестської окремої гвардійської десантно-штурмової бригади в рамках раптової перевірки бойової готовності збройних сил здійснюють марш із району виконання завдань до пункту постійної дислокації", ‒ йдеться у повідомленні.

У Білорусі повертають військові підрозділи від українського кордону в місця дислокації
Фото: t.me/modmilby
У Білорусі повертають військові підрозділи від українського кордону в місця дислокації
У Білорусі повертають військові підрозділи від українського кордону в місця дислокації

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка оцінила загрози для України після наказу Лукашенка

Повернення десантно-штурмової бригади на базу підтверджує також моніторингова група "Беларускі Гаюн".

"Як ми й припускали, підрозділи 7 окремого танкового батальйону (мінімум 20 танків Т-72Б) 11 окремої механізованої бригади (7 відб 11 омбр) вдень 14 грудня форсували річку Неман", ‒ повідомляють спостерігачі.

Там допустили, що батальйон найімовірніше прибув "своїм ходом" на полігон "Гозький" у Гродненському районі, і розпочав виконання навчально-бойових завдань.

А ввечері 14 грудня в Борисівському районі біля переправи через річку Березина помітили колону із близько 20 БМП-2 19 окремої механізованої бригади (19 омбр).

"Відповідно, до раптової перевірки було залучено щонайменше дві мотострілкові роти зі складу 19 омбр. Як ми й припускали, колона прямувала до 227 загальновійськового полігону "Борисовський", ‒ наголосили в групі "Беларускі Гаюн".

Російські окупанти, які перебувають у Білорусі нібито для навчань, переміщують військову техніку у район полігону "Брестський" Брестської області. Перша колона з технікою збройних сил РФ вже висунулась у бік цього полігону, який розташований ближче до українського кордону. Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн" в Telegram 12 грудня.

Росія продовжує перекидати в Білорусь військових для подальшого доукомплектування своїх підрозділів. Ворог направив і свої літаки з "Кинажалами" на аеродром РБ, що вказує на нарощування росіянами потужностей для авіаударів по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські війська повертаються від українського кордону після "раптової перевірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути