четвер, 15 грудня 2022 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка оцінила загрози для України після наказу Лукашенка

Навчання білоруських та російських військових у Білорусі навряд чи становитимуть загрозу, яка здатна призвести до нового наступу на північ України.

Навчання білоруської армії відбуваються на північному заході країни, далеко від кордону з Україною, свідчить свіжий звіт британської розвідки, опублікований у Twitter міністерства оборони Великої Британії 15 грудня.

Водночас російський диктатор Володимир Путін перекинув у Білорусь підрозділи мобілізованих резервістів РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну мапу боїв в Україні

Попри те, що Білорусь відіграла ключову допоміжну роль у наступі Росії на Київ 24 лютого, наразі навчання двох армій навряд чи становитимуть силу, здатну провести новий успішний штурм на півночі України, заявили у британській розвідці.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  У британській розвідці оцінили можливість нового наступу на північ України
У британській розвідці оцінили можливість нового наступу на північ України

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки продовжують стежити за ситуацією в Україні, зокрема на кордоні з Білоруссю.

Пентагон ретельно вивчає пересування військових колон у напрямку України. США не передбачає можливої ескалації війни чи повторного вторгнення з безпосередньою участю білоруських військ, оцінили у Пентагоні загрозу вторгнення Білорусі, ґрунтуючись на розвідувальних даних.

13 грудня у Білорусі за дорученням Олександра Лукашенка розпочалася раптова перевірка бойової готовності збройних сил країни.

У межах "раптової перевірки" боєздатності війська країни планують облаштовувати мостові переправи через річки Німан і Березина, що не розташовані поблизу кордону з Україною, повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Крім того, росіяни у Білорусі перетягують свою техніку ближче до кордону з Україною. Йдеться про 24 одиниці військової техніки, включаючи чотири трали з танками Т-80, мінометну батарею, машини зв'язку, інженерну техніку.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка оцінила загрози для України після наказу Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути