пʼятниця, 09 лютого 2018 11:02

"Били, не годували та заставляли молитися" - викрили ще один "центр" реабілітації

"Били, не годували та заставляли молитися" - викрили ще один "центр" реабілітації
Правоохоронці виявили в приватному секторі Одеси будинок, в якому незаконно утримували 80 людей, яких ніби примусово лікували від наркоманії та алкоголізму. Фото — Національна поліція України

Правоохоронці виявили в приватному секторі Одеси будинок, в якому незаконно утримували 14 осіб, яких ніби примусово лікували від наркоманії та алкоголізму.

Потім з'ясувалося, що подібних будинків є ще три – там утримували 66 чоловіків віком від 18 до 40 років. Про це повідомляє відділ комунікації Одеської обласної поліції.

"Усіх постраждалих насильно утримували в приватному будинку, де були встановлені жорсткі правила дисципліни з порушенням конституційних прав людини та громадянина. Не дивлячись на те, що, згідно з законодавством України, лікування наркозалежної особи можливе лише за її згодою або за рішенням суду, жоден із жителів будинку не мав для цього відповідного судового рішення. І лікуванням це назвати було не можна", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людей силоміць утримували у "центрі реабілітації"

Всі утримувані в неволі чоловіки - з наркотичною чи алкогольною залежністю або раніше судимі. Серед них – як одесити, так і жителі інших регіонів України.

"Чоловіки утримувалися в жорстких умовах: вийти за територію домоволодіння вони не могли, адже будинок обладнаний системою охорони, а на всіх вікнах встановлені ґрати. Гуляли вони тільки усередині приміщення та лише колоною й під наглядом адміністратора. При цьому утриманців примушували багато працювати, а в разі щонайменшої спроби непокори, жорстоко їх били та не годували", - зазначили в поліції.

Правоохоронці встановили, що організатори реабілітаційного центру є представниками одного з релігійних напрямків. Усім пацієнтам вони нав'язували свою віру та змушували молитися за їхніми правилами".

Поліція затримала організатора незаконної діяльності - 31-річного жителя Харкова, а також його подільника - 34-річного киянина, який виконував роль адміністратора.

В одному з приватних будинків у Немишлянському районі Харкова виявлено 30 людей, які заявили, що їх насильно утримують заради лікування від наркотичної залежності. Вихід з дому постійно був під замком, на вікнах - ґрати. Додатково за людьми стежили охоронці. Деякі "пацієнти" не виходили надвір більше року.

Зараз ви читаєте новину «"Били, не годували та заставляли молитися" - викрили ще один "центр" реабілітації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути