четвер, 13 серпня 2020 07:27

Безконфліктний і уважний: що відомо про 15-річного вбивцю 12-річної подруги

Безконфліктний і уважний: що відомо про 15-річного вбивцю 12-річної подруги
15-річного підозрюваного у вбивстві 12-річної Софії Недобой із Яготина на Київщині арештували на 2 місяці без права на заставу. Він у вбивстві зізнався. Сказав, задушив дівчину її ж ременем, бо відмовила у близькості. Фото: t.me/dkr_npu

15-річного підозрюваного у вбивстві 12-річної Софії Недобой із Яготина на Київщині арештували на 2 місяці без права на заставу. Таке рішення виніс районний суд 12 серпня.

Запобіжний захід хлопцю обирали за зачиненими дверима, у присутності лише адвоката, батьків та психолог. Пресу до судової зали пустили лише тоді, коли суддя зачитувала ухвалу. Підозрюваного знімати не дозволили, бо він неповнолітній. Цьогоріч закінчив 9 клас, забрав зі школи документи й вступив до коледжу. В одній школі із ним навчалась і вбита Софія. Там розповіли, що вони добре товаришували.

"Він був абсолютно безконфліктною дитиною, ніколи не бився. Він брав участь у художній самодіяльності, у театральному кружку. Він дружив з дівчатами, він був уважний, завжди з усмішкою", - розповіли у школі, передає ТСН.

Хлопець переїхав із мамою до Яготина зі столиці 5 років тому. Тут вони жили разом із бабою. Сусіди про парубка відгукуються добре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Задушив її ж ременем: нові подробиці зникнення та вбивства 12-річної школярки

"Добрий хлопець, ніхто нічого ніде даже не підозрював. І вітався, і допомагав усе, усе кругом, попросиш - він допоможе", - розповів чоловік.

Місцеві розповіли, що стадіон і парк поблизу нього - одні з найпопулярніших місць серед підлітків у місті. Тут вони часто збираються ввечері і випивають. Кажуть, слабоалкогольні напої хлопець із дівчиною пили й того вечора. Але коли близько першої ночі підозрюваного підвозив товариш додому, нічого незвичного в ньому нібито не помітив, та й запаху алкоголю від нього не чув. Але що всіх здивувало, то це історія в Instagram, яку виклала колишня дівчина підозрюваного.

"Дякую, що на місці тієї дівчини була не я. Добре, що я тоді втекла. Ненавиджу тебе", - написала вона.

Тоді - це 1,5 роки тому, розповіла. До неї він теж ліз цілуватися. Але дівчина його відштовхнула і втекла. Пізніше хлопець пояснив, що випив і не контролював себе.

12 серпня із Софією попрощались у Яготині. У вересні вона мала б піти до 8 класу.

Софія Недобой зникла у ніч проти 10 серпня, коли пішла на прогулянку з друзями. Під ранок її батько зателефонував до поліції. Коли опитали всіх, із ким дівчинка була того вечора, вийшли на хлопця, який бачив її останнім. Спочатку він сказав поліцейським, що вона вночі поїхала на маршрутці до іншого місті, але згодом показав місце, де залишив тіло. І зізнався, що домагався її. А коли вона відмовила, задушив дівчинку її ж ременем.

Зараз ви читаєте новину «Безконфліктний і уважний: що відомо про 15-річного вбивцю 12-річної подруги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути