понеділок, 20 січня 2014 14:37

"Беркут" обстріляв журналістів 5-го каналу

"Беркут" обстріляв журналістів 5-го каналу
Цим влучили у Наталку Пісню. Фото Віталія Седюка

Силовики продовжують прицільно стріляти у журналістів. Так, є відео, як працівник "Беркуту" вистрілив у камеру 5 каналу, яку тримав оператор телеканалу Іван Наконечний.

За його словами, він просто стояв за щитом і знімав, тому в нього. Куля потрапила у камеру.

"Добре, що не в голову", - сказав Наконечний.

Крім того, журналістка ТСН Наталка Пісня отримала поранення, висвітлюючи протистояння на вулиці Грушевського у центрі столиці.

Як повідомляє ТСН, журналістка отримала поранення ноги, їй зробили знеболювальний укол. Вона продовжує працювати в епіцентрі подій, передає Радіо Свобода.

Сьогодні вночі з боку правоохоронців у напрямку телеоператорів та фотокореспондентів світили промені лазерних вказівок або прицілів. Кілька представників преси отримали поранення.

Від розриву світло-шумової гранати минулої ночі постраждав і журналіст Радіо Свобода. Він отримав численні садна та забої.

Загалом наразі відомо про 12 працівників ЗМІ, які постраждали 19-20 грудня:

1. 19 січня 2014 р. в Києві під час заворушень в районі вулиці Грушевського постраждав фотокореспондент "Нової газети" (Росія) Євген Фельдман. Фельдман повідомив, що постраждав від світлошумової гранати, у нього поріз і розбитий ніс.

2. 19 січня 2014 р. у Києві на вулиці Грушевського світлошумову граната травмувала кореспондента відділу "Київ" газети "Известия" В'ячеслава Єремєєва. Осколок влучив у ліве око і травмував ліву руку.

3. 19 січня 2014 р. редактор ніжинського інтернет-видання "Уездные новости" Ігор Волосянкін був поранений під час подій на вулиці Грушевського в Києві. Він отримав поранення в ногу, а перед цим - світлошумовою гранатою в спину.

4. 19 січня 2014 р. в прямому ефірі репортеру (і по сумісності оператору) Spilno.tv Анатолію Лазаренку працівники міліції прострелили руку, навмисно обстрілявши з травматичної зброї.

5. 19 січня 2014 р. під час подій на вулиці Грушевського в Києві постраждав оператор Янек Фалькевич: скалка із світло-шумової гранати потрапила йому в брову і розсікла її.

6. Журналіст "Радіо Свобода" Ігор Ісхаков постраждав від розриву світлошумової гранати під час сутичок між протестувальниками і правоохоронцями 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського в Києві. Він отримав численні садна та забої.

7. Журналіст "Радіо Свобода" Дмитро Баркар побитий міліціонерами під час затримання 20 січня на вулиці Грушевського в Києві. Також побито Ігора Ісхакова, який перед тим був поранений від розриву світлошумової гранати.

8. 20 січня в Києві "титушки" напали на фотокореспондента LB.ua Макса Левіна. Він повертався вранці до свого авто після подій 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського.

9. 19 січня 2014 на вулиці Грушевського постраждала координатор-стример Spilno.tv Галина Садомцева, яка отримала травму обличчя і ніг внаслідок попадання осколків.

10. У зіткненнях 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського постраждав фотокореспондент "Коментарів" Олександр Брамс. " Вибите праве плече, гіпс ... З потенційних ран близько десяти дірок в штанях і штуки три осколка ..." - написав він.

11. 20 січня 2014 р. в Києві з травматичної зброї поранили в ногу журналістку каналу 1 +1 Наталю Пісню. За її припущенням, її підстрелили співробітники міліції з травматичної зброї.

12. 19 січня, у Києві під час зіткнень протестувальників з міліцією світлошумовою гранатою поранили журналіста інтернет-видання та газети ВО "Свобода" Володимира Тищенка. Уламок гранати потрапив йому в ногу. 20 січня вранці в нього потрапила пластикова куля.

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" обстріляв журналістів 5-го каналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути