понеділок, 27 серпня 2012 11:54

Бердянські міліціонери отримали реальні терміни за тортури

Бердянські міліціонери отримали реальні терміни за тортури
Міліціонери були на хорошому рахунку у керівництва. Фото: kp.ua

Апеляційний суд Запорізької області виніс вирок бердянським міліціонерам, які "для поліпшення показників в роботі" катували затриманих. Раніше Приазовський районний суд засудив правоохоронців до умовних термінів. Але прокуратура визнала вердикт занадто м'яким і внесла апеляцію. Тепер міліціонери отримали реальні терміни позбавлення волі: двоє - по чотири роки, третій - чотири з половиною, пишуть "Факти".

"Підсудні - оперуповноважені міськвідділу - були на хорошому рахунку у керівництва саме завдяки "високому розкриванню" злочинів", - пояснює прокурор Бердянської міжрайонної прокуратури Віктор Сушко, який підтримував держзвинувачення в суді. - Два випадки отримання зізнань у затриманих стали епізодами кримінальної справи проти правоохоронців. У 2008 році вони намагалися вибити свідчення у молодого чоловіка, нібито він скоїв грабіж та викрав мобільний телефон. Чоловік не зізнався, до того ж ця інформація не підтвердилася. Хлопця підвішували за руки, били палицею по п'ятах".

Напевно, оперативники вирішили: якщо людина раніше судима за крадіжку, то повірять швидше їм, а не колишньому зеку. Однак, як тільки потерпілого відпустили з міліції, він прийшов до прокуратури і розповів, що відбувалося під час затримання. Його відразу ж оглянули лікарі. Вони виявили на тілі потерпілого характерні травми, які з'являються під час підвішування за руки. Також в кабінеті міліціонерів виявили пристосування, які вони використовували для тортур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулий рік міліція закатувала майже мільйон українців

Цікаво, що працівники обласного Управління внутрішніх справ проводили службове розслідування за заявою цього жителя Бердянська, але ніяких порушень з боку правоохоронців не знайшли, переконуючи, що "їх провина не доведена, це відмінні хлопці і такого в принципі не могло бути".

Одному з міліціонерів, 32-річному оперативнику, ставилося в провину також насильство над затриманим ще в 2007 році. Знайшлися свідки, які бачили, як правоохоронці, намагаючись доставити чоловіка в міліцію, били його по голові. Очевидці повідомили про рукоприкладство, а медекспертиза підтвердила наявність гематом від побоїв.

Апеляційний суд виніс свій вирок, але колишні оперативники мають право на його оскарження протягом 30 днів. Поки всі троє перебувають на волі і продовжують працювати в органах. Правда, не на оперативній роботі, а на технічних посадах.

Зараз ви читаєте новину «Бердянські міліціонери отримали реальні терміни за тортури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути