четвер, 09 березня 2023 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Бавовна" в Маріуполі: росіяни вивели за межі міста свої логістичні центри та полігони

"Бавовна" в Маріуполі: росіяни вивели за межі міста свої логістичні центри та полігони
Після "бавовни" у Маріуполі окупанти перегрупувалися. Фото: Reuters

Тимчасово захоплений Маріуполь на Донеччині став небезпечним для перебування в ньому окупантів.

Після "бавовни" в Маріуполі росіяни перегрупувалися і вивели за межі міста свої логістичні центри та полігони. Про це під час брифінгу заявив мер міста Вадим Бойченко, передає Gazeta.ua.

"Відбувається те, що сьогодні ми чуємо і має назву "бавовна". І вона руйнує те, що сформувалося всередині бачення агресора, що вони перебувають у глибокому тилу. Тобто вони відчули силу українського війська і відчули руйнівну силу наших ракет, які знищили декілька важливих "вузлів", – прокоментував Бойченко події у місті, які відбулися останнім часом.

За його інформацією, перший "вузол" був знищений в порту, де окупанти лагодили свою техніку. Крім того, в місті було знищено декілька ворожих складів з боєкомплектом.

"Тому ми бачимо певні зсуви, що російські війська трішки пішли, ступилися з Маріуполя, тому що вони цього не очікували. Чому так відбувається? Тому що наше військо готується до контрнаступу", – сказав мер.

Він зазначив, що росіяни, які сьогодні штурмують інші міста України, скаржаться на те, що не вистачає зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти використовують нові позначки на військовій техніці в Маріуполі: фото

"Не вистачає темпу, щоб тримати той вогонь і просуватися далі. Тому що наше військо знищило ці склади, які не дають можливість підвозити це з Маріуполя і забезпечити російських рух вперед. Тобто їх це зупинило. І ми сьогодні формуємо можливість руху нашого війська вперед", – наголосив Бойченко.

За його словами, окупанти вже й припинили "роботи в місті", які вони називали "ремонтом".

"Тобто ми бачимо, що ремонт, який вони робили в місті, призупинено. Чому вони призупинили? Тому що розуміють, що найближчим часом щось відбуватиметься. І саме до цього сьогодні українське військо готується", – зауважив він.

За його інформацією, після "бавовни" в Маріуполі окупанти перегрупувалися і вивели за межі міста свої логістичні центри та полігони.

"Місто стало вже небезпечним. Вони вважали, що це тил, а зараз це – смуга фронту. І ми бачимо, що кількість військових в місті зменшилася", – сказав Бойченко.

Водночас він додав, що ситуація в місті є складною.

Він підкреслив, що за два місяці щільного вогню окупанти знищили у місті кожну другу багатоповерхову будівлю.

"Таких багатоповерхівок 1 тисяча 800 в місті Маріуполь. 934 будівлі вони сьогодні зносять. Вони працюють і вдень, і вночі, прибираючи це як військовий злочин", – сказав мер і додав, що на сьогодні 400 таких будинків вже знесено.

Останнім часом у Маріуполі гучно – знищуються склади боєприпасів та місця дислокації росіян. Розриви чули, зокрема, 23 лютого. Перший вибух прогримів близько 11:00. Потім пролунало ще два.

Окупанти одразу ж заявили про нібито роботу ППО, але місцеві жителі підтверджують влучання. Після вибухів росіяни підіймали в небо авіацію.

У п'ятницю, 3 березня, захоплений Росією Маріуполь здригнувся від трьох гучних вибухів.

Місцеві мешканці кажуть про "прильоти". Про це повідомили в Telegram Маріупольська міськрада та радник мера міста Петро Андрющенко.

У Збройних силах України прокоментували "бавовну" в Маріуполі. Заявили, що Маріупольський напрямок більше не є абсолютно недосяжним для українських захисників.

Зараз ви читаєте новину «"Бавовна" в Маріуполі: росіяни вивели за межі міста свої логістичні центри та полігони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути