четвер, 23 травня 2019 16:53

Батько школярки, яка врятувала 5-річну дівчинку, працює рятувальником

Батько школярки, яка врятувала 5-річну дівчинку, працює рятувальником
13-річна школярка пірнула до води, щоб врятувати 5-річну сестру. Фото: photographers.ua

Батько школярки, яка врятувала від утоплення 5-річну сестру, працює рятувальником.

Юрій Якубенко разом з дружиною Тамарою навчають дітей, як діяти в екстренних ситуаціях, щоб не боялися.

"Наші родичі приїхали в село на базар. Ангеліна, племінниця моя, нудилась біля дорослих. Побігла до інших дітей. Я в той час обід готувала. Наказала до води не йти. Пізніше дівчата прийшли до хати й попросили одежу перевдягтись. Я тоді ще казала: "Вже встигли скупатись?". Подумала, може ноги намочили. Побачила, що у Ангеліни перелякані очі й коски мокрі. За Каріну дуже горді, що вона не розгубилась", - каже мати Каріни Тамара Якубенко.

В селі про родину відгукуються позитивно. В сім'ї виховують ще одну дитину - 8-річну Руслану. Батько Ангеліни Руслан Біліченко працює в сусідньому селі Веселий Кут учителем.

"На дітей не кричала і не сердилась, бо бачила, які налякані. Добре, що дитина не захворіла. У тій частині річки для дорослого не дуже глибоко. Там більше намулу. У нас дружна сім'я, всі один за одного. За моєю дитиною так само б стрибнули до води", - каже Тамара Миколаївна.

12 травня у селі Лащова Тальнівського району на Черкащині 13-річна Каріна Якубенко врятувала меншу сестру 5-річну Ангеліну. Дівчинка упала до річки Гірський Тікич й ледь не втонула. Розголосу в селі подія набула після 20 травня.

Старші діти пішли до води порибалити. Ангеліна послизнулась на кладці й пішла під воду. Батьківська хата знаходиться за 100 м від річки. Школярка вирішила не гаяти час, бо Ангеліна не вміла плавати. Пірнула й дістала з-під води сестру. Батькам не зізнались.

Зараз ви читаєте новину «Батько школярки, яка врятувала 5-річну дівчинку, працює рятувальником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути