Ексклюзиви
середа, 11 жовтня 2017 14:49

Банкір вкрав у клієнтів 220 тис. грн

Банкір вкрав у клієнтів 220 тис. грн
32-річний керівник відділення одного з провідних банків країни оформлював кредити на громадян без їх згоди. Фото: wallnews.info

32-річний керівник відділення одного з провідних банків країни оформлював кредити на громадян без їх згоди.

Це сталося в місті Білопілля Сумської області, повідомляє Нацполіція.

"До Білопільського відділення поліції звернулися кілька місцевих жителів. Громадяни стверджували, що на їх адреси почали надходити повідомлення з банку з вимогою сплатити прострочені платежі з взятих кредитів, яких насправді вони ніколи не оформлювали, і грошей саме в цьому банку в позику не брали", - пишуть на сайті поліції.

Поліція з'ясувала, що керівник філії, в силу службових повноважень мав доступ до зарплатних проектів громадян, - поєднання зарплатної та кредитної карток.

"Підробляючи підписи клієнтів, без їхнього відома підозрюваний формував на них кредитні справи та знімав гроші, погашаючи тільки відсотки за кредит. Таким чином, протягом минулого року та червня нинішнього він відкрив кредитні лінії на 13 осіб, встановивши кредитний ліміт від 900 гривень до 39 тисяч гривень. І в цілому збагатився на 220 тисяч гривень", - коментує ситуацію старший слідчий Білопільського Відділу поліції Сергій Бережний.

Відкрито кримінальне провадження за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах. Зловмисник співпрацює зі слідством, судом йому обрано запобіжний захід у вигляду домашнього арешту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поліції розповіли про нові схеми СМС-шахраїв

Йому загрожує до 8 років в'язниці з забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років. Банк відшкодував потерпілим їхні фінансові витрати. Екс-керівникові філії доведеться сплатити банківській установі, чий імідж постраждав від його дій.

Неповнолітню студентку з Черкащини звинуватили в шахрайстві. Дівчина продавала неіснуючі речі в інтернеті. За це вона умовно позбавлена волі на 1 рік та повинна відпрацювати 100 год. громадських робіт.

Зараз ви читаєте новину «Банкір вкрав у клієнтів 220 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути