середа, 06 січня 2021 18:10

Банда вимагачів займалася "поборами" з місцевих перевізників
3

На Закарпатті група бандитів займалася "поборами" з місцевих перевізників.

Зловмисники "прикривалися" зв'язками у кримінальному світі, повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекетири вимагали з фермера $30 тис. за борг, якого не існувало

На Закарпатті група бандитів займалася «поборами» з місцевих перевізників
Фото: npu.gov.ua
Протиправну діяльність організував 40-річний мешканець Ужгорода та залучив трьох осіб
Зловмисники «прикривалися» зв’язками у кримінальному світі

"Протиправну діяльність організував 40-річний житель Ужгорода та залучив 3 осіб. Учасники угруповання, погрожуючи фізичною розправою, змушували місцевих перевізників сплачувати їм "данину" за безперешкодне ведення своєї господарської діяльності. При цьому зловмисники "прикривалися" зв'язками у кримінальному світі. "Вибиті" з громадян кошти надалі розподілялися між учасниками групи та виділялися на потреби "общака" для осіб, які відбувають покарання за тяжкі та особливого тяжкі злочини", - сказано в повідомленні.

Заходи з припинення діяльності групи злочинців проходили у 2 етапи. 20 червня 2020 року поліцейські затримали 2 учасників групи безпосередньо під час отримання ще одного "траншу" – $400 . Загалом було задокументовано отримання ними від перевізника $2,5 тис. 25 серпня 2020-го правоохоронці затримали лідера угруповання. Він отримав від місцевого підприємця $47 тис. за свій "спокій".

Досудове розслідування уже завершили. Обвинувальний акт щодо організатора та 3 учасників злочинного угруповання скеровано до суду. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

На Дніпропетровщині поліцейські викрили банду рекетирів, які з 2018 року тримали в страху всю область. На рахунку зловмисників розбійні напади, вимагання неіснуючих боргів, хуліганство, збут наркотиків, незаконні заволодіння авто, незаконне поводження зі зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Банда вимагачів займалася "поборами" з місцевих перевізників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути