понеділок, 07 листопада 2016 14:59

Банда лже-поліцейських грабувала людей

Банда лже-поліцейських грабувала людей

Банду із 6 раніше судимих чоловіків затримав спецназ внутрішньої безпеки Національної поліції України. Злочинці під виглядом співробітників спецвідділу поліції катували та грабували людей.

Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла Олеся Орлова, речник департаменту внутрішньої безпеки.

"Банда діяла під контролем чеченського "злодія в законі" Омара Уфімського. Зловмисники пересувалися на іномарці з придністровськими номерами. Зі зброєю нападали на оселі людей. Забирали всі цінні речі і кошти, власників катували. Жертви нападників були настільки залякані, що боялися звертатися до поліції. Ще й думали, що ті мають зв'язки у правоохоронних органах", - повідомила Орлова.

Злочинців брали "на гарячому". За оперативною інформацією, вони планували напад на садибу одного з мешканців Березівського району Одеської області. Спецназівці розробили цілу операцію, аби їх затримати.

"Чекали нападників майже добу у засідці, поблизу будинку потенційної жертви. Близько півночі до двору під'їхала група з 5 чоловіків на автомобілі Mersedes-Benz. Всі фігуранти були в масках, камуфляжній формі та розгрузках.Зі зброєю увірвалися до помешкання чоловіка. Наступної миті в будинку зірвалася світло-шумова граната, що було сигналом для штурмової групи. Деякі члени бандформування, намагаючись втекти, почали чинити опір правоохоронцям. 46-річний зловмисник кинувся з ножем на оперативника. Ще одному чоловікові вдалося втекти, зараз тривають заходи по його затриманню", - додала речниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поліції розповіли про криміногенну ситуацію в столиці

Затримані — мешканці Одеської та Донецької областей, віком від 25 до 46 років, раніше неодноразово судимі за майнові злочини та збут наркотиків. У них вилучено ніж, револьвер та бойову гранату.

Зловмисники перебувають у ізоляторі тимчасового тримання. Їм загрожує до 15 років за ґратами із конфіскацією майна. Триває слідство.

У центрі Бердичева на Житомирщині працівники СБУ спільно із прокуратурою затримали подружжя та їхнього сина, які займалися наркоторгівлею. Канал наркопостачання працював в інтенсивному режимі, - партії наркотиків надходили до регіону кожні два дні. Щоденна виручка становила 50-80 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Банда лже-поліцейських грабувала людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути