Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 17:47

Баба запалила свічку і пішла на День села: розповіли про смерть 2-річного хлопчика

Баба запалила свічку і пішла на День села: розповіли про смерть 2-річного хлопчика
В Чаплинському районі на Херсонщині у палаючій хаті загинув 2-річний Богдан. Причиною пожежі стала запалена в шафі свічка. Фото - ТСН

У Чаплинському районі на Херсонщині у палаючій хаті загинув 2-річний Богдан. Його баба вклала спати. А сама пішла до сусідів, а потім на День села. У шафі онукові залишила запалену свічку, аби не злякався, якщо прокинеться.

Коли жінка повернулася, хата вже горіла, а малюк був мертвим. Його знайшли в іншій кімнаті. Дитина, ймовірно, шукала виходу. Але двері були зачинені, повідомляє ТСН.

Родина користувалася свічками, бо півроку тому їм відключили за борги електрику. Жінка пішла до сусідів зарядити телефон, а звідти на свято, де гуляв і батько Богдана.

"Досить швидко прибули на місце події, але, на жаль, дитина вже померла. Ймовірна причина смерті - отруєння чадним газом", - каже Квіта Заобурна із ДСНС у Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік знайшов мертвим 5-річного сина

21-річний батько організовує похорон малюка, якого виховував сам, бо мати хлопчика його віддала йому. Познайомився з матір'ю Богдана він у мережі. Вона переїхала до нього у село, завагітніла, але чоловіка забрали в армію. Тож жінка поїхала додому до Харкова, а коли чоловік повернувся з армії, привезла йому дитину. Сказала, щоб виховував сина сам. Інакше віддасть до дитячого будинку.

І бабуся і батько, хоч і зловживали алкоголем, але доглядали за Богданом, малюк мав усе необхідне, кажуть соцслужби і сусіди. Матір у селі більше не бачили. Документи на дитину вона надіслала поштою.

Швидше за все, матір досі не знає про смерть сина, бо родичі з нею зв'язатися не змогли. Служба у справах дітей намагається розшукати жінку.

У одному із сіл Лановецького району на Тернопільщині вигоріло 2 кімнати будинку. А 10-річний хлопчик отримав опіки ІІІ ступеню. Причиною пожежі стала запалена свічка у труні покійника.

Зараз ви читаєте новину «Баба запалила свічку і пішла на День села: розповіли про смерть 2-річного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути